4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 4 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 4 db tojássárgája
- 6 dkg vaj
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- Olaj
- 1 tk vanília kivonat
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, fúrj a közepébe lyukat, és öntsd bele a langyos tejet.
- 2Tedd a tejbe a porcukor felét, majd morzsold bele az élesztőt, és tedd rá a maradék porcukrot.
- 3Add hozzá a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliakivonatot, és a sót. Dolgozd össze, és gyúrd addig, amíg sima lesz a tészta.
- 4Takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.. Ha megkelt, lisztezett felületen nyújtsd 1-1,5 cm-es vastagságúra, és szaggass köröket belőle. Hagyj köztük néhány cm-es távolságot, takard le őket és keleszd még 15 percig.
- 5Egy lábasban vagy mélyebb serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy majd a fánkok feléig érjen, de ne érjenek le az aljára sütés közben.
- 6A fánkok közepét nyomd be (vagy ki is lyukaszthatod), és egyszerre csak néhány darabot tegyél az olajba, a benyomott oldallal lefelé, majd fedd le.
- 7Ha aranybarna színűre sült az egyik oldala, fordítsd meg, és a fedőt levéve süsd át a másik oldalát is. A megsült fánkokat tedd papírtörlőre, hogy az olajat leitassa, majd ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálalhatod.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!