Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg Gallfood pulykamell, 4 egyenlő steak-re vágva
- 10 dkg pármai sonka vékonyra szeletelve
- Rege Tormás céklasaláta
- 40 dkg cukkini
- 30 dkg padlizsán
- 20 dkg kápia paprika
- 20 dkg vöröshagyma
- 1 dl olivaolaj
- Só
- Bors
- Friss kakukkfű
- Friss rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Csirkemell
- Sertésszűz
- Fehér húsú hal
- Zöldségek
- Érlelt sonka
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A pulyka steakeket 2 órára, 10 dkg só és 2 liter víz keverékébe áztatjuk, majd letörölgetjük és beletekerjük a sonkaszeletekbe.
- 2A zöldségeket felkockázzuk és olíva olajon megdinszteljük őket, sózzuk, borsozzuk és friss zöldfűszerekkel, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
- 3A göngyölt pulykamelleket kevés olajon körbesütjük, majd 10-15 percre 160-180 fokos sütőbe tesszük, ezután 10 percig meleg helyen pihentetjük.
- 4Az olíván párolt zöldségekkel tálaljuk.
Tip
Pulyka helyett csirkemellel, vagy akár sertés szűzzel is elkészíthetjük, de fehér húsú hallal is jól működik.
A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk.
Pármai sonka helyett bármilyen érlelt sonka megfelel.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!