4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 50 dkg tehéntúró
- 2 ek olvasztott vaj
- Csipet só
- Fél citrom reszelt héja
- 1 tk vanília kivonat
- 13 dkg búzadara
TÁLALÁSHOZ
- Ízlés szerint pirított zsemlemorzsa
- Tejföl
- Porcukor
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tojásokat a cukorra felhabosítom.
- 2A túróhoz adom az olvasztott vajat, a sót, a reszelt citromhéjat, a vanília kivonatot, villával összetöröm, ráöntöm a cukorral felhabosított tojásokat, rászórom a búzadarát, óvatosan összeforgatom, majd minimum egy órára hűtőbe teszem.
- 3A hűtés után tetszőleges méretű gombócokat formázok és forrásban lévő vízben megfőzöm őket, ez néhány perc alatt megvan, amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percet főzöm és el is készült.
- 4Leszűröm, majd megforgatom pirított zsemlemorzsában és ízlés szerint porcukorral elkevert tejföllel kínálom.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!