Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 tonhalkonzerv, kb 40 dkg
- 2 érett paradicsom, vagy koktélparadicsom
- 5 dkg olívabogyó
- 1 kígyóuborka
- Kevés lollo saláta
- 1 dl extra szűz olíva olaj
- Őrölt bors
- Néhány szál zöldbab
- Jégsaláta
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Zöldségek
- Fehérborecet
- Kapribogyó
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Először a dresszinget készítsük el. Facsarjuk ki a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az olívaolajat, majd egy üvegben rázzuk össze. Hűtőben napokig eláll.
- 2Ha használunk zöldbabot, azt forró vízben belansírozzuk és jeges vízben frissítsük.
- 3A tojást 6 percig főzzük, majd hűtsük le hideg vízben, hámozzuk meg és vágjuk cikkekre, sózzuk, borsozzuk.
- 4Szeleteljük fel a zöldségeket és szedjük levelekre a salátát.
- 5A tonhal levét öntsük le és pár csepp citrommal ízesítsük, ha szeretjük.
- 6Egy mélyebb salátástálba tálaljuk!
Tip
Bármilyen más zöldséggel elkészíthető.
Citrom helyett használhatunk fehérborecetet is.
Jól illik a salátához a kapribogyó is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!