Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 aranydurbincs
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kapribogyó
- 4 citrom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- Friss snidling
- Só
- Bors
- 1 dl olívaolaj
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Először készítsünk egy sóoldatot, 3 liter víz és 20 dkg só felhasználásával.
- 2Ebbe a sós vízbe tegyük az alaposan megtisztított és oldalukon hosszanti irányban az oldalvonaluk mentén bevágott halakat, 2 órára.
- 3Vegyük ki a pácból és töröljük őket szárazra.
- 4Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsünk olajat és süssük meg a halak mindkét oldalát pirosra, de közben csak egyszer fordítsuk át, ne mozgassuk, piszkáljuk őket!
- 5Ha megpirultak, vegyük ki őket és tegyük forró sütőbe 5 percre őket egy tepsiben. A serpenyőbe dobjuk a vajat, míg kissé aranyszínű lesz, majd adjuk hozzá a kaprit, fokhagymát, kevés citromlevet, borsot, frissen vágott zöldfűszereket. Kevés citromhéjat is reszelhetünk bele a végén.
- 6A halak mellé tálalt citromokat is megpiríthatjuk a design kedvéért egy bordás serpenyőben, vagy grillen.
Tip
Ha van tapadásmentes tepsink, abban is elkészíthető a hal sütőben, ez esetben nagyon forró sütőben melegítsük elő a tepsit, öntsük bele az olajat és tegyük bele a halakat, majd tegyük vissza a 220-250 fokos sütőbe, majd mikor kissé megpirult, 5 perc múlva fordítsuk át őket és adjuk hozzá a vajat, meg a többi hozzávalót.
A halaknak nagyon jót tesz a sóoldatos pácolás, érdemes használni más recepteknél is. Köretként bármilyen saláta, zöldségek akár grillezve, de burgonya is tökéletesen passzol.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!