• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Habtejszín (2 dl a krémhez + 4 dl az öntethez)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tk tengeri só

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A mézeskalács tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra. Vágjunk ki a tésztából két darab 20 cm-es kört (a formához használhatunk 20 cm-es fedőt). A maradék tésztát gyúrjuk össze, majd újra nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle még két darab 20 cm-es kört.
  • 2A tésztalapokat helyezzük 2 db sütőpapírral bélelt tepsire, villával bökjük meg több helyen (hogy ne emelkedjen meg a tészta). Majd 6-8 perc alatt, 170 fokra előmelegített sütőben süssük meg. A kész mézes lapokat hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.
  • 3A krémhez a porcukrot a vaníliás cukorral és a puha, feldarabolt vajjal keverjük simára. Adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára a krémet. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, és apránként, óvatosan keverjük a mascarpone krémhez (a krémnek nem szabad túl lágynak lennie, ezért lehet, hogy nem kell hozzá az összes tojáshab).
  • 4A kihűlt mézes tortalapokat kenjük meg a mascarpone krémmel, és vékonyan kenjük meg kívül, körben is a tortát. Az elkészült tortát pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a tésztalapok kellően megpuhuljanak, a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
  • 5A Karamell öntethez a habtejszínt melegítsük addig, amíg épp elkezd forrni, majd vegyük le a tűzről. A kristálycukrot egy serpenyőben kevergetve karamellizáljuk világos színűre, majd levéve a tűzről adjuk hozzá a habtejszínt, sót, és keverjük össze (a karamell ekkor kicsit megkeményedik a meleg tejszíntől, de főzés közben majd megolvad). Tegyük vissza a tűzre az öntetet, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 10-15 percig, hogy kellően besűrűsödjön a karamell (sűrű, de még folyós állagú öntetet kell kapnunk).
  • 6Az elkészült karamell öntetet ezután szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni. A lehűlt tortát vegyük ki a hűtőből, és öntsük rá a kihűlt sós karamellt. Ezután kicsit tegyük vissza a hűtőbe, hogy a karamell megdermedjen.
Tip
A mézeskalács tészta receptje a Kifli Séfben!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK