Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 30-40 dkg csirkemell
- 1 kg brokkoli rózsa
- Borsóhajtás
- 5 dkg cukorborsó vagy zöldborsó
- 1 fél fej hagyma apróra vágva
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 liter alaplé
- 10 dkg panko morzsa
- 5 dl olaj a sütéshez
- 2 kanál liszt
- 2 kanál olívaolaj
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Marha
- Sertés
- Hal
- Sajt
- Borsó
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk és 2 liter víz, 12 dkg só keverékében pácoljuk 30-45 percig.
- 2Ezután a szokott módon panírozzuk be és forró olajban süssük ki mire a leves elkészül.
- 3A brokkolit szedjük rózsáira és a forrásban lévő alaplében főzzük meg, majd azonnal szedjük ki jéghideg vízbe, így szép zöld marad.
- 4Közben kevés vajon és olíván dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát. Ha megpuhultak kissé, adjuk hozzá az alaplevet, forraljuk fel és dobjuk hozzá a brokkoli rózsákat is.
- 5Turmixoljuk krémesre a tejszínnel és ízesítsük sóval, borssal, ha szeretjük, egy kevés szerecsendióval.
- 6Forrón tálaljuk a blansírozott és jeges vízben frissített cukorborsóval, borsóhajtással és a csirkefalatokkal.
Tip
Borsóból is elkészíthető hasonló módon. Minden zöld színű zöldséggel így járjunk el, ha élénk szín a cél. Sajtfalatokkal, vagy más hússal, akár hallal is helyettesíthető a csirke.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!