1 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 20 dkg hideg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek búzadara
- 1 tojás a kenéshez
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ
- 1 ek cukor
- 70 dkg sütőtök
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tököt meghámozom, nagyobb kockára vágom és 200 fokos sütőben 15 percet sütöm.
- 2A liszthez hozzáadom a sót, a sütőport, összekeverem, majd mehet bele a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt, hideg vaj és összemorzsolom a liszttel.
- 3Amikor már szép morzsalékos, hozzáadom a cukrot, a vanília kivonatot, 1 evőkanál vizet és alaposan kidolgozom a tésztát.
- 4Akkor jó, mikor már nem ragad és szép sima a felülete.
- 5A tészta kétharmadát egy vajazott/lisztezett pite formába nyomkodom. Lehet nyújtani is, de nekem így egyszerűbb és praktikusabb.
- 6Az első sütött tököt elkeverem a cukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, ráhalmozom az egy evőkanál búzadarával megszórt tésztára és a tetejét befedem a maradék tésztával. Sodorhatunk rá rácsokat vagy sütiformával szaggathatunk rá különböző formákat.
- 7Ha elkészült a remekmű, a tészta tetejét megkenem felvert tojással és 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés programon, 50-55 perc alatt készre sütöm.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!