Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 50-80 dkg édesburgonya
- 15 dkg túró, áttörve
- 2 tojássárgája
- Búzaliszt, amennyit felvesz, kb. 10-20 dkg
- 1 kanál só
- Frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mogyoró-, vagy salottahagyma
- 10 dkg vaj
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 csokor friss zsálya
- 5 dkg frissen reszelt parmezán
- Frissen vágott snidling
- 25 dkg őzlábgomba vagy erdei gomba
- 25 dkg laska-, vagy más gomba
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az édesburgonyát hámozás nélkül, 150 fokos sütőben süssük puhára, majd hámozzuk meg és még forrón törjük át.
- 2Adjuk hozzá a tojássárgáját és az áttört túrót, sózzuk, borsozzuk és lassanként adagoljuk hozzá a lisztet, míg épp összeáll. Nem kell hosszan gyúrni, mert gumis lesz.
- 3Hagyjuk pihenni legalább egy fél órát, majd formázzunk kb. 2 cm átmérőjű kígyót és szeleteljük falatnyi darabokra és főzzük ki sós vízben pár perc alatt.
- 4A gombákat tisztítsuk meg. A vajat és az olívát tegyük egy serpenyőbe és ha forró, süssük meg benne a zsályaleveleket.
- 5Szedjük ki a zsályát, adjuk a zsiradékhoz a felszeletelt gombákat és sózás nélkül pirítsuk őket át. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és apróra vágott hagymát, dinszteljük meg kissé és sózzuk, borsozzuk is. Végül forgassuk bele a megfőzött nudlikat és parmezánnal, zsályalevéllel, snidlinggel tálaljuk.
Tip
Bármilyen gombával elkészíthető. Burgonyaliszttel gluténmentes lesz, de búzaliszttel is elkészíthető. A nudli előre elkészíthető és lefagyasztható, sokáig eláll fagyasztva.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!