Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 db sous vide sertéscsülök
- 1 kg sütni való burgonya
- 50 dkg hagyma
- 15 dkg cukkini
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg édeskömény
- 15 dkg káposzta
- 1 dl fehérborecet
- 2 kanál cukor
- Só
- Bors
- 5 dl étolaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg mangalicazsír
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A csülköket tasakkal együtt tegyük meleg vízbe 30 percre, hogy elolvadjon rajtuk a zselés pecsenyelé.
- 2Közben hámozzuk meg a burgonyát és a hagymát is, majd vágjuk őket karikára.
- 3A zöldségeket is hámozzuk, ha szükséges, majd vágjuk őket vékony csíkokra.
- 4Készítsük el a marináló levet a borecet, cukor és só keverékével, ha túl tömény, kevés vízzel hígíthatjuk.
- 5Forraljuk fel a levet és forrón öntsük a zöldségekre és hagyjuk kihűlni ebben a lében. Ezt napokkal korábban is elvégezhetjük.
- 6A burgonyát fűszerezzük sóval, borssal, tegyünk rá kevés mangalicazsírt és tegyük egy tepsibe. Így helyezzük hideg sütőbe, amit 220 fokra állítunk. Amikor 20 perce sül, tegyük rá a leszárított csülköket is és süssük, míg arany színű és ropogós lesz a bőrük.
- 7A Lyoni hagymához a karikára vágott hagymát forgassuk lisztbe, majd süssük meg forró olajban szép ropogósra. Ezután szedjük kis papírtörlőre, itassuk le és sózzuk meg.
- 8A zsírban sült burgonyával, ropogós hagymával és házi savanyúságunkkal tálaljuk a ropogós csülköt.
Tip
A zöldségeket bárhogy variálhatjuk, érdemes többet is készíteni, hűtőben sokáig eláll. Csülök helyett használhatunk más sous vide húst is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!