• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet, egyenként kb. 20 dkg-os lepikkelyezett lazacfilé
  • 15 dkg natúr tintahalkarika
  • 2 dl kókusztej
  • 2 db kisebb, összesen kb. 50 dkg cukkini
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 csokor snidling
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • Bors
  • 1 kanál zöld currypaszta

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Tengeri hal
  • Zöldfűszer

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A halakat két órára, 12 dkg só és 2 liter víz keverékébe áztatjuk, majd kivesszük, letörölgetjük.
  • 2A cukkiniket hosszában kettévágjuk és kanállal kikaparjuk a magját.
  • 3Ezután forró sós vízben 3 percig blansírozzuk, majd jeges vízbe dobjuk, ha lehűlt, kivesszük, leszárítjuk.
  • 4A mártáshoz a zöld curry pasztát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet és összeforraljuk.
  • 5A halfiléket alaposan leszárítva, bőrös oldalukkal lefelé egy tapadásmentes serpenyőben megsütjük, míg a bőrük ropogós lesz. Ezután fordítsuk át, dobjunk rá vajat és a habzó vajjal is locsoljuk meg alaposan, majd 2-3 percet pihentessük.
  • 6A kókuszmártáshoz adjuk a tintahalkarikákat, amiket 1 percig főzünk, majd a cukkinit is és sózzuk, borsozzuk, pár csepp lime-mal ízesíthetjük.
  • 7Ezzel a körettel tálaljuk a megsütött halat.
Tip
A lazacot semmiképpen ne süssük túl, akkor jó, ha még belül kissé sötétnarancs színű. A lazacot helyettesíthetjük más tengeri hallal is. Ha egy csokor snidlinget 20 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd jeges vízbe mártjuk, leszárítjuk és egy dl szőlőmagolajjal alaposan összeturmixoljuk és leszűrjük, szép élénkzöld snidlingolajat kapunk. Ezt másfajta zöldfűszerrel is érdemes kipróbálni.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD