Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 60 g tikka currypaszta
- 3 gerezd fokhagyma
- Gyömbér (kb. 5 cm hosszú)
- 3 evőkanál olaj
- 200 g apróra vágott vöröshagyma
- 200 g apróra vágott paradicsom
- 8 főtt tojás
- 2 evőkanál koriander tálaláshoz
- 50 ml kókusztej
- Só
KÖRET
- Basmati rizs
- Naan kenyér
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ
- Csatos üveg
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Először a fokhagymás-gyömbéres krémet készítsd el. Tedd a fokhagymát, a gyömbért, 1 evőkanál olajat és egy csipet sót az aprítóba, turmixgépbe vagy mozsárba. Turmixold krémes állagúra. Ez a keverék hűtőbe téve, zárt edényben vagy csatos üvegben hosszabb ideig is eláll, készíthetsz több adagot is.
- 2Pirítsd meg a hagymát 2 evőkanál fokhagymás pasztával 2 evőkanál olajon kb. 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
- 3Add hozzá az apróra vágott paradicsomot és 50 g tikka currypasztát, majd főzd meg.
- 4Ízlés szerint adhatsz hozzá kókusztejet, 100 ml vizet és sót.
- 5Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, adj hozzá 10 g currypasztát és a hámozott főtt tojásokat. Addig főzd, amíg a főtt tojásfehérje enyhén meg nem barnul).
- 6Vágd ketté a tojásokat és add hozzá a mártáshoz.
- 7Díszítsd korianderrel és rizzsel vagy naan kenyérrel tálald.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!