• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A TIKKA MASALÁHOZ

  • 60 g tikka currypaszta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Gyömbér (kb. 5 cm hosszú)
  • 300 g apróra vágott hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 150 g apróra vágott paradicsom
  • 100 g apróra vágott kápia paprika
  • 150 g görög joghurt
  • Koriander szárával együtt

HOZZÁVALÓK A PANEER SAJTHOZ

  • 1 liter tej
  • 2-4 evőkanál citromlé

HOZZÁVALÓK A KÖRETHEZ

  • Naan kenyér
  • Basmati rizs

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

A PANEER SAJT ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Fertőtleníts egy nagy lábast úgy, hogy 5 percig forralsz benne 2 liter vizet. Öntsd ki a vizet és elkezdheted elkészíteni a paneert.
  • 2Önts 1 liter tejet a lábasba és melegítsd közepes lángon. Néha keverd meg, hogy ne égjen oda a tej.
  • 3Forrald fel a tejet addig, amíg habréteg nem képződik a tetején, majd add hozzá a citromlevet.
  • 4A citromlé mennyisége a tej zsírtartalmától függ. Zsírosabb tejhez több citromlére lesz szükség. Először két evőkanál citromlevet adj hozzá, ekkor tej azonnal megalvad.
  • 5Forrald tovább a tejet és hagyd, hogy teljesen megalvadjon. Ha továbbra sem alvad meg a tej, adj hozzá 1-2 evőkanál citromlevet.
  • 6Készíts elő egy másik lábast egy konyharuhával bélelt szitával vagy szűrővel a tetején.
  • 7Miután az összes tej kicsapódott, öntsd a keveréket a szűrőbe. Fogd meg a konyharuha csücskeit, fogd össze és préseld ki a fennmaradó folyadékot a sajtból - óvatosan, mert forró a sajt.
  • 8Hagyd teljesen lecsepegni a sajtot. Amikor száraz a konyharuha, ismét fogd szorosan a sajt köré és öblítsd le hideg vízzel. Ügyelj rá, hogy a víz ne érje közvetlenül a sajtot, csak a konyharuhán keresztül.
  • 9A leöblített sajtot tedd vissza a szűrőbe, a szűrőt pedig egy tiszta tálba. Tegyél a sajtra súlyt, például egy mozsárt vagy nehéz bögrét és hagyd pihenni 40 percig. Ezután kész a sajt.

A TIKKA MASALA ELKÉSZÍTÉSE

  • 1Először készítsd el a fokhagymás-gyömbéres krémet. Tedd a fokhagymát, a gyömbért, 1 evőkanál olívaolajat és egy csipet sót aprítógépbe, turmixgépbe vagy mozsárba. Turmixolj mindent krémes állagúra. A krém csatos üvegbe töltve, hűtőben tárolva sokáig eláll, így nagyobb mennyiségben is elkészítheted.
  • 2Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat, adj hozzá 2 evőkanállal a fokhagymás-gyömbéres krémből és 200 g apróra vágott hagymát. Közepes lángon pirítsd aranyszínűre.
  • 3Add hozzá a felszeletelt paradicsomot és dinszteld addig, amíg a paradicsom leve és az olaj szétválik.
  • 4Add hozzá a tikka currypasztát és 100 ml vizet. Forrald addig, amíg a víz elpárolog és a szósz besűrűsödik.
  • 5Várd meg, hogy kihűljön a szósz és alaposan keverd össze a görög joghurttal (ez lesz a tikka masala szósz).
  • 6Kockázd fel 2-3 cm nagyságú darabokra a sajtot és serpenyőben kevés olajon pirítsd enyhén aranybarnára. Tedd félre a sajtot.
  • 7Öntsd a kihűlt tikka masalát a serpenyőbe és sózd meg. Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá vizet a megfelelő állag eléréséhez.
  • 8Add hozzá a sült paneer sajtot, 100 g hagymát és az apró darabokra vágott paprikát és kissé süsd meg őket a szószban.
  • 9Díszítsd korianderrel és tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A TIKKA MASALÁHOZ

HOZZÁVALÓK A PANEER SAJTHOZ

HOZZÁVALÓK A KÖRETHEZ