Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 szelet sous vide sertéstarja steak
- 1 db (kb. 1,5 kg) sütőtök megsütve
- 200 g kelbimbó
- 50 g bébispenótlevél
- 400 g újburgonya
- 1 kisebb hagyma (kb. 100 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 ml olaj
- 100 g vaj
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Sertéskaraj
- Csirke
- Steak
- Édesburgonya
- Zeller
- Karalábé
- Karfiol
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A megsült tököt a vaj felével turmixoljuk sima pürévé, majd sűrű szűrőn passzírozzuk át, sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
- 2A burgonyát vágjuk darabokra, majd fűzzük meg sós vízben.
- 3A kelbimbót forró sós vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítsük.
- 4A húsokat tasakkal együtt tegyük meleg vízbe, majd bontsuk ki, szárítsuk le papírtörlőn, és a szaftot a maradék vajjal forraljuk össze, majd szűrjük le.
- 5A húsokat kevés olajon, nagyon forró serpenyőben vagy grillen süssük meg pirosra, minél gyorsabban, hogy ne száradjon ki, ilyenkor a fokhagymát is körbesüthetjük, majd a gerezdeket adjuk a pecsenyeléhez.
- 6A hús sütése közben a félbevágott kelbimbókat is megpiríthatjuk a zsiradékban.
- 7A megsült húst a pürével, a kelbimbóval, a burgonyával, a sous vide hús szaftjából készült vajas pecsenyelével és bébispenótlevelekkel tálaljuk.
Tip
A hús helyettesíthető karajjal, csirkével, de akár steakkel is. A sütőtök helyett édesburgonyával, vagy ha szénhidrátcsökkentett verziót szeretnénk, akkor zellerrel, karalábéval, karfiollal is megpróbálhatjuk. A sous vide húsok levét mindig tegyük el, hiszen kiváló pecsenyelé, mártás vagy szaft készíthető belőle.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!