• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet sous vide sertéstarja steak
  • 1 db (kb. 1,5 kg) sütőtök megsütve
  • 200 g kelbimbó
  • 50 g bébispenótlevél
  • 400 g újburgonya
  • 1 kisebb hagyma (kb. 100 g)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olaj
  • 100 g vaj

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Sertéskaraj
  • Csirke
  • Steak
  • Édesburgonya
  • Zeller
  • Karalábé
  • Karfiol

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A megsült tököt a vaj felével turmixoljuk sima pürévé, majd sűrű szűrőn passzírozzuk át, sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
  • 2A burgonyát vágjuk darabokra, majd fűzzük meg sós vízben.
  • 3A kelbimbót forró sós vízben blansírozzuk, majd jeges vízben frissítsük.
  • 4A húsokat tasakkal együtt tegyük meleg vízbe, majd bontsuk ki, szárítsuk le papírtörlőn, és a szaftot a maradék vajjal forraljuk össze, majd szűrjük le.
  • 5A húsokat kevés olajon, nagyon forró serpenyőben vagy grillen süssük meg pirosra, minél gyorsabban, hogy ne száradjon ki, ilyenkor a fokhagymát is körbesüthetjük, majd a gerezdeket adjuk a pecsenyeléhez.
  • 6A hús sütése közben a félbevágott kelbimbókat is megpiríthatjuk a zsiradékban.
  • 7A megsült húst a pürével, a kelbimbóval, a burgonyával, a sous vide hús szaftjából készült vajas pecsenyelével és bébispenótlevelekkel tálaljuk.
Tip
A hús helyettesíthető karajjal, csirkével, de akár steakkel is. A sütőtök helyett édesburgonyával, vagy ha szénhidrátcsökkentett verziót szeretnénk, akkor zellerrel, karalábéval, karfiollal is megpróbálhatjuk. A sous vide húsok levét mindig tegyük el, hiszen kiváló pecsenyelé, mártás vagy szaft készíthető belőle.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD