• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szép szelet (összesen kb. 1000 g) branzino filé
  • 300 g cukkini
  • 300 g padlizsán
  • 300 g vegyes színes paprika
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 db (kb. 100 g) citrom
  • 100 ml fehérbor
  • 1 kanál fehérborecet
  • 100 g vaj
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • Bors
  • Friss zöldfűszerek, pl.: snidling, bazsalikom, rozmaring

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk szép csinos, hosszúkás darabokra, és egy nehéz serpenyőben grillezzük meg őket nagy hőmérsékleten.
  • 2Ha megpirultak, dobjunk alájuk vajat, frissen vágott zöldfűszereket, öntsük rá a fehérbort, tegyük rá a citromkarikákat és a koktélparadicsomot.
  • 3A halfiléket sózzuk be alaposan mindkét oldalukon, és a sütőt állítsuk 250 fokra, ha van grillfokozat, azt is használjuk.
  • 4A zöldségágyra tegyük a halfiléket bőrrel felfelé, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és tegyük a tűzforró sütőbe 10 percre. Ez bőven elég nekik, hogy elkészüljenek.
  • 5A köret alatt összegyűlt vajas-fehérboros-zöldséges szaft zseniálisan passzol ehhez a könnyű nyári fogáshoz.
Tip
A branzino helyett bármilyen másfajta hallal is elkészíthető, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki! A zöldségeket kedvünkre variálhatjuk. Használhatunk spárgát, cukorborsót, karfiolt, brokkolit, karalábét, szinte mindenféle zöldséget.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK