• Kedves Kiflis! A mai ünnepnapon nincsen kiszállításunk, de holnaptól (11.02.) ismét a megszokott módon, emelt kapacitással üzemelünk. Várjuk ma is a rendelésedet és addig is békés ünnepet kívánunk!


     
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg érett paradicsom, lehetőleg meghámozva
  • 200 g kápia paprika
  • 200 g tv paprika
  • 2 kígyóuborka
  • 150 g hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Egy kis csokor petrezselyem
  • Egy kis csokor snidling (metélőhagyma)
  • 100 ml nagyon jó minőségű extra szűz olívaolaj
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • 1 kanál fehérborecet

A GAZPACHO ELKÉSZÍTHETŐ GYÜMÖLCSÖKKEL IS

  • Görögdinnye
  • Sárgadinnye
  • Eper

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

HOZZÁVALÓK

  • 1A zöldségekből vegyünk ki egy keveset, és vágjuk apró kockára.
  • 2Az apró kockára vágott zöldségeket egy kevés ecettel, két csipet sóval, kanál olívaolajjal marináljuk.
  • 3Ugyanezt tegyük a többi zöldséggel is, de azokat turmixolni fogjuk, nem kell annyira apróra vágni, mint a salsához. Ezekhez adjuk hozzá a kenyeret is, ez fogja majd sűríteni a levest.
  • 4A turmixolás után egy sűrű, krémes levest kell kapnunk, amit érdemes átszűrni, hogy a magok stb. ne kerüljenek bele. Ha túl sűrű, kevés paradicsomlével, esetleg egy korty vízzel hígítható.
Tip
A paradicsom hámozása nagyon egyszerű, ha kivágjuk a csumáját, bevágjuk a másik oldalát is kereszt alakban, és egy percre forrásban lévő vízbe, majd jeges vízbe dobjuk. A gazpacho gyümölcsökkel is elkészíthető, próbáljuk ki görögdinnyével, sárgadinnyével, eperrel is. A kenyér elhagyható, anélkül is kiváló, ráadásul nem hízlal és akkor gluténmentes is lesz.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

A GAZPACHO ELKÉSZÍTHETŐ GYÜMÖLCSÖKKEL IS