• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 nagyobb vagy két kisebb kürtőskalács, ha ez nincs, akkor 4 db vajas kifli
  • 500 ml meleg tej
  • 150 g őrölt mák
  • 50 g porcukor

HOZZÁVALÓK A SODÓHOZ

  • 5 db tojássárgája
  • 200 ml habtejszín
  • 300 ml tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 kanál porcukor
  • 1 csipet só

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Gyümölcs
  • Vanília

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A kisebb darabokra tépkedett kürtőskalácsot vagy karikákra vágott kiflit leöntjük a meleg tejjel, rászórjuk a cukrozott mákot és félretesszük.
  • 2A sodóhoz a tojássárgákat elkeverjük a cukorral és a vanília kikapart magjaival, közben a tejet és tejszínt felforraljuk a vaníliarúddal.
  • 3A tojásokhoz öntjük a forró levet, miközben folyamatosan kavarjuk, nehogy összekapja, majd vissztesszük a tűzre, és kis lángon addig melegítjük, míg kissé elkezed sűrűsödni a sodó.
  • 4Ekkor félrehúzzuk és akár azonnal melegen, akár kihűtve a kész gubára öntjük.
Tip
A megmaradt tojásfehérjéket kevés sóval és cukorral habbá is verhetjük. Ezután a sodóval leöntött kész gubára kanalazzuk egy tűzálló tálba és sütőben 15 perc alatt megsüthetjük. Ez egy téli verzió, nyáron jobb, ha mindent hidegen tálalunk. A gubához adhatunk ízlés szerint gyümölcsöket is, sőt tehetünk vaniliát a forrázó tejbe is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HOZZÁVALÓK A SODÓHOZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET