2 adag
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 300 g zsíros darált marhahús
- 120 g feta sajt
- 50 g hámozott lilahagyma
- 2 mentalevél
- 1 tojás
- 1 szelet toast kenyér héj nélkül
- 5 petrezselyemlevél
- Reszelt citromhéj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- Frissen őrölt bors
- Só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Vágd fel a sajtot 5 db kb. 6 cm-es darabra.
- 2Vágd fel a hagymát durvább darabokra. Vágd fel apróra a mentát, a petrezselymet és az oregánót. Tedd a kenyeret egy tálba és önts rá 50 ml vizet. Add hozzá a fűszernövényeket, a hagymát, egy csipet borsot, 1 teáskanál sót, citromhéjat, tojást és a darálthúst, majd alaposan keverd össze.
- 3Oszd a keveréket 6 részre. Egyenként formázz belőle húspogácsákat, középre tegyél egy rúd sajtot és tekerd fel a húst palacsintaszerűen.
- 4Tedd a húst közepesen forró grillre és süsd minden oldalát 2-3 percig, míg aranyszínű nem lesz.
Tip
A marhahús helyett használhatsz bárányt. Minél zsírosabb részét használod a báránynak, annál hangsúlyosabb lesz az íze. Tzatzikivel, koktélparadicsommal és apróra vágott lilahagymával tálald.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!