Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 500 g száraz penne
- 250 g sertésszűz vagy csont nélküli karaj
- 30 g szeletelt szalonna
- 1 ág kakukkfű
- 130 g paprikakrém (csemege)
- 160 g cukkini
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 evőkanál apróra vágott laposlevelű petrezselyem
- 40 g só + egy csipet só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy edényben forralj fel a tésztához nagyobb mennyiségű vizet, majd adj hozzá literenként kb. 40 g sót és főzd meg benne a tésztát. Ha kész, szűrd le és tegyél félre a vízből 100 ml-t.
- 2Kockázd fel a szalonnát, keverd el a hússal, a zúzott kakukkfűvel és a sóval, majd alaposan keverd el.
- 3Vágd a paprikát kb. fél cm-es kockákra.
- 4Hámozd meg a cukkinit, magozd ki és vágd fel fél cm-es kockákra.
- 5Tisztítsd meg a fokhagymát és vágd apróra.
- 6Egy serpenyőben nagyobb lángon melegítsd fel az olajat, add hozzá a húskeveréket és óvatosan oszlasd szét az egész serpenyőn. Süsd 2 percig, közben gyakran kevergesd.
- 7Add hozzá a borsot és a cukkinit és főzd 1 percig.
- 8Adj hozzá fokhagymát, pirítsd meg, adj hozzá a félretett tésztavízből 100 ml-t és főzd még 1 percig.
- 9Keverd össze a szószt a főtt tésztával. Vedd le a tűzről, add hozzá a reszelt parmezánt és a petrezselymet és keverd össze.
- 10Vágd a húst fél cm vastag szeletekre, majd azokat kockázd fel kb. fél cm-es kockákra.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!