• Kedves Kiflis! 12.24-ig rendelésenként 48 féle terméket tudtok vásárolni, kiegészítésére 24 órával a szállítás előttig van lehetőség, hogy minden vásárlót ki tudjunk szolgálni. Köszönjük a megértést!

  • Itt a Kifli virtuális karácsonyi katalógusa! Telis-tele ajándékötletekkel, édességekkel és receptekkel!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet (kb. 1,2 kg) osso bucco
  • 250 g lencse
  • 200 g sárgarépa
  • 10 db bébirépa
  • 100 g szárzeller
  • 1 fej (kb. 150 g) hagyma
  • 2 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
  • 1 db (kb. 200 g) zeller
  • 1 doboz (kb. 200 g) aprított paradicsom konzerv
  • 100 ml olívaolaj
  • 1 liter alaplé vagy víz
  • 500 g kovászos kenyér vagy bagett
  • 50 g borsóhajtás vagy csíra, vagy bébisaláta levelek
  • Bors
  • 100 g vaj
  • 200-300 ml jófajta vörös- vagy fehérbor ízlés szerint
  • Friss zöldfűszerek (pl. kakukkfű, bazsalikom, rozmaring ízlés szerint)

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A húsokat sózzuk, borsozzuk, és egy nagyobb öntöttvas edényben vagy lábasban kevés olajon megpirítjuk a két oldalukat, majd kivesszük őket.
  • 2A visszamaradt zsiradékban apróra vágott hagymát és fokhagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vagy reszelt gyökérzöldségeket, és ezeket is átpirítjuk. Ekkor az alapnak kivesszük kb. az egyharmad részét. Ezt félretesszük a lencse főzéséhez.
  • 3A megmaradt alaphoz hozzáöntjük a bort és alaposan kiforraljuk az alkoholt, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és visszatesszük a húsokat. Annyi alaplével vagy vízzel öntjük fel, hogy ellepje és befedve puhára pároljuk, közben ellenőrizzük és sózzuk, borsozzuk, ha kell.
  • 4A lencsét beáztatjuk egy órára, majd hozzáadjuk a félretett hagymás-zöldséges alaphoz és felöntjük annyi alaplével és vízzel, hogy alaposan ellepje. Puhára főzzük, lassú tűzön, fedő alatt, közben kóstolgatjuk, sózzuk, ha kell. Ha szeretjük, kevés mustárt vagy pár csepp ecetet is tehetünk bele.
  • 5A bébirépákat ketté vágjuk és kevés vajon, egy kanál vízzel, egy csipet sóval és cukorral megpároljuk, míg a leve elpárolog és fényes bevonat keletkezik rajtuk.
  • 6A húsokat a megfőtt lencsével és glasszírozott répákkal tálaljuk, jól megszórjuk alaposan zöldfűszerrel és kovászos pirítóst adunk mellé.
Tip
A húst be is pácolhatjuk előző nap boros-zöldséges pácba is vagy 2 liter víz és 80 g só keverékébe egy éjszakára. A lencse mással is helyettesíthető, pl. bulgurral, gerslivel vagy babbal is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett, szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK