Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 db Le GourMate sous vide kacsacomb
  • 1 kg újburgonya
  • 1 kisebb kelkáposzta (kb. 200 g)
  • 1 kisebb káposzta (kb. 200 g)
  • Bors
  • Csipet cukor

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A kacsacombokat tegyük 15 percre tasakkal együtt meleg vízbe.
  • 2
    Ha elolvadt a zsír és szaft rajta, öntsük le egy mérőkancsóba.
  • 3
    A kancsóban a zsír feljön a szaft tetejére, ezt külön tudjuk használni.
  • 4
    Az újburgonyát vágjuk cikkekre, és kevés sós vízben főzzük puhára.
  • 5
    A kelkáposzta leveleket sós vízben blansírozzuk két percig, majd tegyük jeges vízbe.
  • 6
    A kacsazsíron kicsit pirítsuk át a félbevágott és leveleire szedett hagymát.
  • 7
    A hagymaleveleket szedjük ki és tegyük félre.
  • 8
    A kacsazsíron dinszteljük meg az apróra vágott vagy reszelt káposztát, kevés cukorral, sóval, frissen őrölt fekete borssal fűszerezve.
  • 9
    Ha szépen megbarnult, forgassuk össze a burgonyával.
  • 10
    A kacsacombokat töröljük szárazra, és forró serpenyőben a saját zsírjában, vagy 230 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt süssük pirosra.
  • 11
    Tálaljuk a káposztás burgonyával és szép zöld blansírozott kelkáposztával.
Tip
A tasakban lévő zsírt, ha leöntöttük a szaftról, a szaftot felforraljuk, leszűrjük és szószként a húshoz tálaljuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK