Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 db Le GourMate sous vide kacsacomb
- 1 kg újburgonya
- 1 kisebb kelkáposzta (kb. 200 g)
- 1 kisebb káposzta (kb. 200 g)
- Só
- Bors
- Csipet cukor
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kacsacombokat tegyük 15 percre tasakkal együtt meleg vízbe.
- 2Ha elolvadt a zsír és szaft rajta, öntsük le egy mérőkancsóba.
- 3A kancsóban a zsír feljön a szaft tetejére, ezt külön tudjuk használni.
- 4Az újburgonyát vágjuk cikkekre, és kevés sós vízben főzzük puhára.
- 5A kelkáposzta leveleket sós vízben blansírozzuk két percig, majd tegyük jeges vízbe.
- 6A kacsazsíron kicsit pirítsuk át a félbevágott és leveleire szedett hagymát.
- 7A hagymaleveleket szedjük ki és tegyük félre.
- 8A kacsazsíron dinszteljük meg az apróra vágott vagy reszelt káposztát, kevés cukorral, sóval, frissen őrölt fekete borssal fűszerezve.
- 9Ha szépen megbarnult, forgassuk össze a burgonyával.
- 10A kacsacombokat töröljük szárazra, és forró serpenyőben a saját zsírjában, vagy 230 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt süssük pirosra.
- 11Tálaljuk a káposztás burgonyával és szép zöld blansírozott kelkáposztával.
Tip
A tasakban lévő zsírt, ha leöntöttük a szaftról, a szaftot felforraljuk, leszűrjük és szószként a húshoz tálaljuk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!