4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 800 g bőr nélküli csirkecomb
- 800 g kókusztej
- 160 g hámozott sárgarépa
- 160 g zellerszár
- 120 g laskagomba
- 80 g pirospaprika
- 80 g sárgapaprika
- 40 g vörös curry paszta
- 40 g paradicsompüré
- 20 g hámozott piros chilipaprika
- 8 evőkanál olvasztott vaj
- ½ lime leve
- 2 marék apróra vágott koriander szárával együtt
- Só
OPCIONÁLISAN A CURRYHEZ
- Ananász
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Ha van valamilyen ételérzékenységed , esetleg diétát követsz, kérünk téged, hogy a recept elkészítése előtt bizonyosodj meg a hozzávalók összetevőiről!
- 2Vágd félbe hosszában a répát. Vágd fel fél cm-es szeletekre, majd a zellerszárakat is. A laskagombát szeleteld fel apróbb darabokra. Vágd fel mindkét paprikát másfél cm-es kockákra és a chili paprikát 3 mm vastag karikákra.
- 3Vágd fel a húst 3 cm-es kockákra, bőségesen szórd meg sóval és keverj hozzá 2 evőkanál olvasztott vajat.
- 4Egy serpenyőben melegítsd meg a maradék olvasztott vajat magasabb hőmérsékleten, add hozzá a húst és süsd 1 percig. Add hozzá a sárgarépát és a zellert, és süsd további 2 percig. Öntsd hozzá a paprikát, a chilipaprikát és a laskagombát, keverd őket össze, majd süsd még 2 percen át.
- 5Vedd a felére a hőmérsékletet. Add hozzá a currypasztát és a paradicsompürét, alaposan dolgozd össze és időnként megkeverve főzd 2 percig.
- 6Add hozzá a kókusztejet, forrald fel, kavard meg és főzd alacsony lángon 4 percig. Vedd le a tűzről, majd végül add hozzá a lime levét és a koriandert. Ízlés szerint sózd meg.
Tip
A chilipaprika és a koriander mennyiségét ízlés szerint megválaszthatod. A paprikával együtt adhatsz hozzá fél cm-es kockákra vágott ananászt is.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!