Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A PUDINGHOZ
- 400 ml tej
- 60 g búzadara
- Csipet só
- 30 g vaj
- 40 g cukor
- 100 ml tejszín
- 120 g natúr joghurt
HOZZÁVALÓK A GYÜMÖLCSSZÓSZHOZ
- 300 g sárgadinnye + a díszítéshez, de bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk hozzá
- Fél lime frissen facsart leve
- Ízlés szerint friss menta
- 2 evőkanál méz
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tejhez add hozzá a sót és melegítsd fel, majd mikor már meleg a tej, add hozzá a búzadarát és folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre. Majd vedd le a tűzhelyről és még melegen keverd bele a vajat, a cukrot, a tejszínt és hagyd hűlni.
- 2A gyümölcsszószhoz a sárgadinnyét a mentával és a mézzel turmixold le.
- 3Mikor kihűlt a gríz, add hozzá a joghurtot, alaposan keverd ki és tálald a gyümölcsszósszal rétegezve.
- 4Díszítsd karalábévájóval formált sárgadinnye-golyókkal és friss mentával.
- 5Langyosan is nagyon finom, de beteheted hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 1 20 perc + hűtés
Tip
A gyümölcsszószhoz és a díszítéshez bármilyen más gyümölcsöt is használhatsz.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!