St. Andrea
St. Andrea Napbor Egri Csillag 2023 Eger
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A visszaváltható csomagolás miatt a termék megvásárlása esetén plusz 50Ft kerül számlázásra.
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
St. Andrea Napbor Egri Csillag 2022 Eger
Kis mérete miatt kiválóan alkalmas könnyű, tavaszi piknikekhez, utazáshoz, hátizsákos túrához vagy a táskába rejtve egy kedves ajándéknak. Illatában friss virágos jegyek citrusos árnyalattal és csipetnyi „ásványossá” jelenik meg. Ropogós, jól iható, friss, zamatos reduktív tétel.
Chardonnay, olaszrizling, zengő, pinot blanc, viognier, sauvignon blanc, tramini szőlőfajták házasításából kapjuk ezt a remek bort.
Jellemzők
- Száraz fehérbor.
- 13%-os alkoholtartalmú.
- Egri borvidékről.
- 2022-es évjáratú.
- Ajánljuk halak, fehér húsok mellé.
Leírás
Száraz fehérbor.
Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Termelői információ
A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnének a termőhelyeik egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelnek borvidékük hagyományos fajtáira, mint az Olaszrizling, a Hárslevelű, a Furmint, a Kadarka és a Kékfrankos. Cáljuk megismerni termőhelyeiket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésüket, valamint kifinomítani és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. S így igyekszenek megérteni földi küldetésük lényegét.
Alapvetően két eredetvédett egri bor megtermelését tűzték ki célul, melyeket több kategóriában - classicus, superior, grand superior – állítanak elő. Fehér borokban az egri csillagra, vörös borok tekintetében pedig az egri bikavérre koncentrálnak. Fehérboraikat részben hagyományos fahordós erjesztéssel és érleléssel, másrészt tartályban erjesztve termelik meg. A fahordós érlelés 6-10 hónap.
A vörösborok héjon-erjesztését elsősorban nyitott kádakban kézi csömöszöléssel és körfejtéssel végzik, de fakácikat és acéltartályokat is használnak, ahol a maceráció körfejtéssel történik. A vörösborok érlelése fahordóban 12-30 hónap.
Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.
Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Chardonnay |
olaszrizling |
Zengő |
pinot blanc |
Viognier |
Sauvignon Blanc |
Tramini |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |