Fermentini

Fermentini - Kajszis csalamádé

150 g
2 199 Ft 14 660 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Fermentini - Kajszis csalamádé 

Ismerős csalamádé íz, és mégis van benne valami egészen újszerű. A klasszikus csalamádé alapanyagokat (káposzta, sárgarépa, paprika, hagyma és babérlevél) egy adag aszalt sárgabarackkal bolondítottuk meg, ami egyrészt segít beindítani az erjedést másrészt szerintünk zseniális ízharmóniát hoz létre az üvegben. A végeredmény egy savanyú és selymes ízvilág, ami kicsiknek és nagyoknak is a kedvence lett. A természetes fermentálásnak köszönhetően, mint minden termékünk cukor- és tartósítószermentes, így cukorbetegek és inzulin-rezisztenciával küzdők étrendjébe is beilleszthető.

Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.

Felhasználás

Főleg szendvicsek, vagy főételek mellé javasoljuk, bár van olyan ismerősünk, aki csemegeként magában fogyasztja.

Termelői információ

Az úgy volt, hogy saját és kis családunk egészségügyi érintettségéből kifolyólag belopódzott az életünkbe a fermentált ételek csodálatos világa. Barátnők, konyhájukat mindenféle egészséges újdonságnak nyitva tartó anyukák tudásmegosztása volt ez is. A tavalyi év azzal telt, hogy rengeteg receptet kipróbáltunk, megbeszéltünk, játszottunk zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel alkottunk nagyon jókat, és hát igen… rosszat is. Nekünk a sok finom íz és felfedezés „aha” élmények sorozatát hozta, és azt láttuk a baráti, és tágabb családi körben, hogy tudtunk újat és finomat mutatni.

Egy szép őszi összeülős, beszélgetős napon jött az ötlet, hogy lenne kedvünk komolyabban is foglalkozni a fermentált zöldségekkel, mert ennek látjuk a jövőjét. Amellett, hogy finom, rendkívül egészséges is, egy tradíció folytatása, de mégis újszerű. És ezzel előkerült megannyi kérdés. Hogyan? Hol? Mi kell(ene) hozzá? Milyen elvek mentén építkezzünk? Fenntartható, minél inkább helyi, “mindenmentes”, vegán… A szikra kipattant és elindult a maga útján, mi pedig elkezdtünk dolgozni érte. Rengeteget olvastunk, kutakodtunk, nemzetközi példákat elemeztünk, elkezdtünk célzottan kísérletezni, receptet kialakítani, családot és barátokat kóstolással nyúzni. Menet közben megszületett a Fermentini név és a csodás logónk. Így sok-sok tipródás és eldöntendő kérdés megválaszolása után eljött a pillanat, amikor a kezünkben tarthatjuk az első üvegeinket.

Az utazás ezzel korántsem ért véget, sőt most kezdődik csak igazán! Nagyon sok ötletünk van még, amit meg szeretnénk valósítani, mivel hiszünk benne, hogy a minőségi, adalékmentes és egészséges ételekre szükség van. Sőt! Csak ilyen ételekre lenne szükség!  Öröm tapasztalni, hogy egyre többen figyelnek oda tudatosan arra, hogy mi kerül az asztalra, célunk, hogy ehhez a kínálathoz mi is hozzá tudjunk tenni.

Tárolás
Hűtve tárolandó!

Forgalmazó
Supp.li Kft.
1051 Budapest,
Nádor utca 11.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Káposzta
Sárgarépa
Hagyma
Tv paprika
Aszalt kajszibarack
babérlevél

Tápérték: 100 g

Energia166 kJ/40 kCal
Zsír0.3 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát6.4 g
amelyből cukor5.9 g
Fehérje1.5 g
3 g
Élelmi rost0 g