-14 %

Sutcha

Sutcha legeltetett Ír marha comb steak

kb. 260 g

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 5 NAPIG

Kedvezmény vége: 10. 20.

kb

 1 554 Ft kb 1 816 Ft
5 990 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Írország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Sutcha grass fed beef rump steak Ireland

 A kiváló minőség 30 hónaposnál fiatalabb állatok puha húsát biztosítja. A hátulsó negyedben elhelyezkedő, kicsontozott szelet, amely a hátszín és a felső rész között helyezkedik el. A rump steak egy bárki számára elérhető marhahússzelet, különösen összehasonlítva más hússzeletekkel, mint például a bélszín vagy a ribeye, és a legnépszerűbb darabok közé tartozik a megfizethető steakek esetében.

A szarvasmarhák évezredek óta fontosak Írországban, és régebben az ember vagyonát a tulajdonában lévő marhák számában mérték. Az ír út szó – bóthar – szó szerint tehénösvényt jelent, elég széles ahhoz, hogy két marha elhaladjon egymás mellett. Egy „boreen” vagy kis út csak egy állat számára volt elég széles. A bőséges csapadék a legnyilvánvalóbb bizonyíték erre, ami a zöld legelőket teszi az ír mezőgazdaság fő támaszává. Míg az éghajlat és a geológia fontos, a történelemnek és a kultúrának is helye van. A szarvasmarhák több mint ötezer éve részei az ír tájnak, és jelenlétük hozzájárult az ország politikai, társadalmi és kulturális szövetének kialakításához. Hagyományosan a tehén volt a pénzegység, a szarvasmarha pedig a státusz mértéke. A gazdálkodás jó minőségű legelőkön alapult, és a víz túloldaláról olyan fajtákat vezettek be, mint a shorthorn, a hereford és az angus. Az ír tenyésztők gyorsan kitűntek ezekkel az új fajtákkal, és nagy számban exportáltak belőlük hazájukba. Ezzel az új termelékenységgel Írország a marhahús egyik fő exportőre lett. Ez egy olyan szerep, amely a mai napig megmaradt. Ma Írország számos fajta kiválósági központja, és a genetikai fejlesztés fontos forrása a gazdálkodók számára világszerte. Írország mára marhahústermelésének mintegy 90%-át exportálja. 

Írország lakossága hozzávetőleg 4,5 millió fő, de a becslések szerint évente elegendő marhahúst termelnek 28 millió ember élelmezésére.  A szarvasmarhák Európa leghosszabb fűtermesztési időszakának előnyeit élvezik, folyamatosan friss fűből és lóheréből legelnek. A vágás idejére az étrendjük csaknem 90%-a fű lesz – ez messze a legmagasabb arány Európában. Tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a fű természetesebb táplálék a húsmarha számára, mint a gabona. A fűvel táplált marhahús zsíreloszlása ​​egyenletesebbmárványozottabb –, ami kellemesebb érzékszervi élménnyé teszi az elfogyasztását. A fűvel táplált marhahúsban magasabb az A-vitamin és a béta-karotin szintje is, így az ír marhahús gazdag bordó színű. Emellett az omega-3 zsírsavak és a CLA-k magasabb arányát egyre több tudományos tanulmány köti össze az emberi egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásokkal, például csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti a rák kockázatát. Sehol sem igazabb a mondás, hogy „az vagy, amit megeszel” – az a fogyasztó, aki füves marhahúst eszik, jelentős egészségügyi előnyhöz jut.

Felhasználás

A steak kiváló grillezéshez vagy serpenyős sütéshez. Szárítsd meg a steakeket papírtörlővel, kezd magas hőfokkal, hogy a steaknek aranybarna felülete legyen. Ha tetszés szerint kész, hagyd néhány percig melegen pihenni, hogy csökkentsd a lé kiszivárgását a szeletelés után.

Élvezd a marha steakeket, amiket Írországból választott ki szakértőink. Professzionális henteseink kézzel felvágják és szakszerűen becsomagolják, így élvezheted a friss, hűtött hús luxusát, amelyet mi házhoz szállítunk. Egyszerűen nagyszerű! IGEN-t mondunk a SUTCHA ír fűvel táplált kiváló marha comb steakünkre”

A márkáról

Szereted a húst? A Sutcha a legjobb marhahús legszélesebb választékát kínálja a világ minden tájáról, egész évben elérhető. És ez még nem minden – a Sutcha a húsfajtákat remek áron kínálja , így végre bármikor élvezheti az ízletes marhahúst amikor csak akarja. Professzionális henteseink kézzel adagolják és professzionálisan becsomagolják önnek, így élvezheti a házhoz szállított friss, hűtött hús luxusát .

A Kepak családi tulajdonban lévő, jövőbe mutató cég. Noel Keating alapítója 1966-ban nyitotta meg a Keatings hentesüzletet. Azóta a Kepak jelentősen növekedett, megőrizve elkötelezett beszállítóink és ügyfeleink bizalmát a minőségi húsok, a tápláló innováció és a nagyszerű ízű termékek előállítása iránt. Kepak a dublini Francis Street-i családi hentesboltból nemzetközileg működő, sokrétű élelmiszer-innovátorrá nőtte ki magát. 

Tárolás

Hűtőszekrényben 0-4 °C-on tároljuk.

Forgalmazó

Velká Pecka s.r.o.
Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8 – Karlín
Česká republika


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 5 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

beef meat