2 db vásárlása esetén -28 %

Snack édes pepperoni paprika, csomagolt

250 g
Elfogyott. Várható ma.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Kategóriák:
Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Snack édes pepperoni paprika, csomagolt

Klorofillöld szín markáns fényes tükröződésekkel, intenzív smaragdzöld. Enyhén kesernyés ízű, vékony héjú, erős, de finom, kiegyensúlyozott ízű. Autentikus, aromás csokor kakukkfű, majoránna, rozmaring és menta jegyeivel az Ippari folyóból.

A begyűjtést követő 4 órán belül a csomagolóüzembe szállítják, átvételkor ellenőrizték és értékelték, és szigorúan kézzel, gondosan, újrahasznosított anyagú csomagolásban (RPET) vagy könnyen újrahasznosíthatóan dolgozták fel.

Érdekessége

Kevés kalóriájával fogyókúrázóknak is megfelelő rostok, aminosavak, ásványi sók, B-vitamin, C-vitamin és folsav jelenlétének köszönhetően. Könnyű  , egészséges étel, amely a többi paprikával ellentétben könnyebben emészthető, így vacsorára is fogyasztható. Elősegíti az emésztést serkentő gyomornedvek termelődését, és elősegíti az összes jelenlévő hasznos anyag teljes felszívódását. Nyáron szabadföldön, ősszel és télen üvegházban termesztik.

Felhasználás

Hűtőszekrényben tartandó, másodfogások (sütőben töltve) és köretek (serpenyőben sütve) elkészítéséhez ajánlott. Nevük a hagyományos főzési módból ered: serpenyőben, bő extra szűz olívaolajjal, panírozás nélkül.

Recept

Friggitello a Fiumara dell'Ippariból serpenyőben

Hozzávalók 2 személyre:

  • 300 g Friggitello della Fiumara dell'Ippari,
  • 1 gerezd buggyantott fokhagyma,
  • extra szűz olívaolaj,
  • só.

Mossa meg, hagyja őket egészben és a szárral együtt. Egy meglehetősen nagy, tapadásmentes serpenyőben hevítsük fel az extra szűz olívaolajat, és pirítsuk meg a buggyantott fokhagymát. Lassú tűzön adjuk hozzá a friggitellit, sózzuk és gyakran dobjuk fel, fedjük le átlátszó fedéllel, és főzzük, amíg megfonnyad, távolítsuk el a fokhagymát és tálaljuk.

Termelői információ

Az Ippari folyó Fiumara az a hely, ahol az édes paprika e sajátos ökotípusa megszületett, ahol a múlt század óta a gazdák a legjobb termésû növényeket válogatták ki, hogy a következõ szezonra szaporítsák a magot. A  helyi paprika ősi fajtája, amelyet ügyesen szaporítanak és nemzedékről nemzedékre adnak tovább; emiatt megvan az idő íze. A fiumara termékeny terület, ahol a folyó medre kiszélesedik, mielőtt belefolyna a Scoglitti tengerébe, a közeli Vittoria város tengerparti falujába, Délkelet-Szicíliában. Termesztése szorosan összefügg ezzel a területtel és ezzel az ősi helyi ökotípussal, ezért is exkluzív, erre a területre jellemző termék.

Tárolás

Hűvös, száraz helyen tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.