Bivalyos Tanya

Bivalyos Tanya BIO Akácméz

500 g
Visszaváltható csomagolásBIO
4 999 Ft 9 998 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

60+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Bivalyos Tanya BIO Akácméz

Az akácméznek a fehértől a halvány zöldes sárgáig terjed a színe. Kellemes enyhe ízű, akácvirág illatú. A legtöbbet fogyasztott méz hazánkban íze és állaga miatt. Hungarikumnak minősül.

  • Az akácmézre jellemző, hogy a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be.
  • Mindennapi fogyasztásra, teába, kávéba kenyérre akár önmagában is alkalmas.
  • Alacsony pollentartalma miatt allergiások is fogyaszthatják (fogyasztási mennyiségről konzultáljon allergológusával)! 

*A kép illusztráció.

Mitől BIO a BIO méz?

BIO mézeket kizárólag Biokontrol által hitelesített területről gyűjthetnek a méhészek. Ezeknek a területeknek a jellemzője, hogy a 10 km-es körzetükben nem található mezőgazdasági terület. Ehhez hozzátartozik a 100%-os vegyszermentes, természetes állattartás is. Ilyen esetekben, kizárólag minősített méhészek foglalkozhatnak Bio mézzel, illetve feldolgozás esetén, a forgalmazó hasonlóképpen megkapja ezt a minősítést, megfelelő intézkedések után.

Termelői információ

Váraljai Tamás és Váraljai László családjával több mint 20 éve foglalkozik az egykor különlegesnek számító édesburgonyával. A családi vállalkozás, a Bivalyos Tanya Kft. Ásotthalmon vállalkozásukban évtizedek óta foglalkoznak a Közép-Amerikában őshonos növénnyel. Akkora sikerrel, hogy Európában másodikként saját fajtát is nemesítettek, amit a falu után Ásotthalom12-nek neveztek el. Váraljaiék nyolc hektáron gazdálkodnak, hektáronként 40 tonna batáta terem. A batátát május végén-június elején ültetik, körülbelül 100 napos tenyészidő után szeptember-októberben, de mindenképpen a fagyok előtt felszedik.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó! Ideális hőmérséklet 13-15°C.

Forgalmazó

Supp.li Kft.
5000, Szolnok
Hild Viktor utca 5.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Méz

Tápérték: 100 g

Energia1364 kJ/304 kCal
Zsír0 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát82.2 g
amelyből cukor68.7 g
Fehérje0.3 g
0 g
Élelmi rost0.2 g