HúsSzabóság
HúsSzabóság Magyar Tarka Pörkölthús
kb. 1 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 2 NAPIG
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
HúsSzabóság Magyar Tarka Pörkölthús
A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. Kiváló bográcspörkölthöz azok számára, akik az igazán kifinomult ízeket szeretik.
*A kép illusztráció.
Felhasználási információk
A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!
Felhasznlási javaslat
Marhapörkölt
Hozzávalók 4 főre
- 2 kg marhahús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg vöröshagyma
- 3 ek sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 10 borókabogyó
- 5 babérlevél
- 1 kk majoránna
- 3 dl vörösbor
- 3 alma
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés
- A szalonnát apróra vágd és zsírjára süsd. Add hozzá a zsírt és a felaprított hagymát, fokhagymát dinszteld meg rajta.
- A húst nagyobb darabokra kockázd, tedd a bográcsba, majd fehéredésig pirítsd. Ezután sózd, borsozd, szórd rá a pirospaprikát, a többi fűszert, öntsd alá a vörösbort és add hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot.
- A húst puhulásáig főzd. Az elfövő levet vízzel pótold. Néha óvatosan keverd meg. Kb 2 óra főzés után kóstolással állapítsd meg a hús puhaságát, ha szükséges még sózd, fűszerezd. A szaft sűrűségét is a hozzáadott vízzel tudod beállítani.
- Az utolsó fél órában add hozzá a meghámozott és kisebb cikkekre vágott almát. Az alma szét fog főni benne, sűrűbbé, tartalmasabbá és pikánssá téve a pörkölt szaftját.
- Ha a szaft sűrűsége is megfelelő, vedd le a tűzről.
Köret tipp
Főtt krumplival vagy kenyérrel és savanyúsággal tálald.
Termelői információ
Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.
Tárolás
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tárold! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használd fel a terméket!
Forgalmazó
Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.