-20 %

HúsSzabóság

HúsSzabóság Magyar Tarka Pörkölthús

kb. 1 kg

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 2 NAPIG

Elfogyott. Várható h.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

HúsSzabóság Magyar Tarka Pörkölthús

A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. Kiváló bográcspörkölthöz azok számára, akik az igazán kifinomult ízeket szeretik. 

*A kép illusztráció.

Felhasználási információk

A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!

Felhasznlási javaslat

Marhapörkölt

Hozzávalók 4 főre

  • 2 kg marhahús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 3 ek sertészsír
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 10 borókabogyó
  • 5 babérlevél
  • 1 kk majoránna
  • 3 dl vörösbor
  • 3 alma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. A szalonnát apróra vágd és zsírjára süsd. Add hozzá a zsírt és a felaprított hagymát, fokhagymát dinszteld meg rajta.
  2. A húst nagyobb darabokra kockázd, tedd a bográcsba, majd fehéredésig pirítsd. Ezután sózd, borsozd, szórd rá a pirospaprikát, a többi fűszert, öntsd alá a vörösbort és add hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot.
  3. A húst puhulásáig főzd. Az elfövő levet vízzel pótold. Néha óvatosan keverd meg. Kb 2 óra főzés után kóstolással állapítsd meg a hús puhaságát, ha szükséges még sózd, fűszerezd. A szaft sűrűségét is a hozzáadott vízzel tudod beállítani.
  4. Az utolsó fél órában add hozzá a meghámozott és kisebb cikkekre vágott almát. Az alma szét fog főni benne, sűrűbbé, tartalmasabbá és pikánssá téve a pörkölt szaftját.
  5. Ha a szaft sűrűsége is megfelelő, vedd le a tűzről.

Köret tipp

Főtt krumplival vagy kenyérrel és savanyúsággal tálald.

Termelői információ

Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.

Tárolás

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tárold! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használd fel a terméket!

Forgalmazó

Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 2 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.