
Kifli-szelekció
BIO mosatlan sárga héjú burgonya, lédig
kb. 100 gMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Bio sárgahéjú mosatlan burgonya.
A burgonya az Andok hegyláncairól származik, Európába pedig a XVI. században került.
Érdekessége
Parmentier aki németországi raboskodása idején fedezte fel, majd Versailles-ba vitt néhány virágos száracskát, amelyek azután a király kalapját díszítették. A növény korabeli reklámkampánya volt, hogy napközben a burgonyaültetvényeket katonákkal őriztették, éjjel azonban szabadon lehetett fosztogatni a krumpliföldeket. Ez a kezdeményezés hozzájárult, hogy a burgonya elterjedjen. És ez csak a kezdete volt nagyszerű pályafutásának, melynek során a krumpli a táplálkozás egyik alapelemévé vált.
Felhasználása
Nagyon sokféleképpen felhasználható: leveshez, főzelékhez, olajban vagy zsírban sütve, húsételekhez köretként, kenyér és egyéb kelt-, sült- és főtt tészták készítéséhez.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 5-10 °C között tárolandó. Pince körülmények között hosszú ideig tárolva, a fogyasztói minőség elvesztése nélkül.
Termékinformációk
A termék mosatlan héjú!
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.