Vivino szolgáltatás értékelése

Teleki

Teleki Irsai Olivér

0,75 l
Visszaváltható csomagolásEz a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
1 799 Ft 2 399 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A visszaváltható csomagolás miatt a termék megvásárlása esetén plusz 50Ft kerül számlázásra.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Teleki Irsai Olivér

Az ország legnépszerűbb aromatikus szőlőfajtája, amelyet Kovács Pál szőlész keresztezett 1930-ban. A legenda szerint a szőlőnemesítő kártyaadósság miatt adta el a szőlő nevének jogát Irsai Olivér nevű kocsisának, de a történet nem igaz, Kovács egy tiszteltre méltó borkereskedő fia után nevezte el a bort, mert az Irsaihoz nem illett volna saját, egyszerű neve. S valóban: a Teleki Irsai Olivér a fajtára jellemző intenzív, csemegeszőlőre emlékeztető illattal csábít, ízben pedig üde, enyhén fűszeres.

Remek szomjoltó!

Termelői információ

A pincészetet a magyar borászat megmentője, a híres szőlész, Teleki Zsigmond alapította 1881-ben, az ő öröksége ma is meghatározó a birtok távlati céljaiban és mindennapi életében egyaránt.
Villány leghosszabb pincerendszere húzódik a modern borászati üzem alatt, amelyben évente 2 millió bort palackoznak. A borvidék legnagyobb pincészeteként vannak területeik minden kiemelkedő minőséget adó dűlőben, terem gyümölcsük a legendás Kopár-dűlőben, az Ördögárok-, a Csillagvölgy- vagy a Jammertal-dűlőben is. Pincészetük jelenleg 370 hektár termőterülettel rendelkezik, amely 2020-ra közel 500 hektárra bővült.
A Teleki-hagyományok és a borvidék tradíciói mellett fontos számukra az innováció, így a múlt értékei és az emberi tudás mellett a modern berendezéseket is a minőség szolgálatába állítják a műholdas szőlőfigyelő-rendszertől a számítógép-vezérelte telepítésig.

Villány kivételes adottságai páratlan vörösborokat eredményeznek, a mediterrán klímának köszönhetően biztonsággal beérnek a bordeaux-i fajták – a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot –, de jól érzi magát a kékfrankos is. Kisebb mennyiségben szüretelik, de szeretik a syrah-t vagy az itthon kevéssé ismert petit verdot-t is. Villány hagyományos fajtája, a portugieser vörösborként és rozéként is készül, a pinot noir pedig hűvös eleganciájával nemcsak vörösboraik szépségét emeli, hanem palackos erjesztésű pezsgő alapanyagát is adja.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Forgalmazó

Csányi Pincészet Zrt.
7773 Villány, Ady fasor 2.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Tápérték: 100 g

Energia kJ/ kCal
Zsír g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát g
amelyből cukor g
Fehérje g
g
Élelmi rost g

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.