Vivino szolgáltatás értékelése

Grand Tokaj

Grand Tokaj Szamorodni

500 ml
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
2 599 Ft 5 198 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Grand Tokaj Szamorodni édes 

Illatában a hordós érlelésből adódóan szépen jelenik meg egy nemes, elegáns botrytis, amely kiegészül vaníliás, citrusos jegyekkel. Ízében karamellás krémesség, citrusosság, friss, könnyed gyümölcsösség. Vibráló, játékos sav-cukor-alkohol tökéletes egyensúlya, hosszú lecsengéssel és visszaköszönéssel a végén .

Díjak

  • MUNDUS VINI Spring Tasting 2020 - arany
  • VinAgora Nemzetközi Borverseny 2020 - arany

Termelői információ

A Grand Tokaj a Tokaj-Hegyalja Egyetem Alapítvány tulajdonában lévő egyik legjelentősebb hazai borászat, amely - az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként - a nemzeti borászati tradíció őrzője és fejlesztője.

Tolcsvai bitokközpontukon és saját szőlőterületeiken elsősorban a szőlőtermelés és felvásárlás, valamint a
borkészítés és értékesítés a fő tevékenységek. A 67 hektáros szőlőterülettel rendelkező borászat borvidékük egyik kiemelt jelentőségű szereplője is: a térség teljes bor termelésének mintegy 35%-át az itt elkészült borok adják.

A régió integrátoraként a velük évek óta együttműködő szőlősgazdákkal együttműködve jelenleg mintegy 670 hektár termőterületről vásárlnak fel szigorúan ellenőrzött minőségű szőlőt.

Borászatuk megújult szellemiséget képviselő borai a 2012-ben az Év Bortermelője, majd 2020-ban a Borászok Borásza címet elnyert, 100 pontos Eszenciájáról ismert borász, Áts Károly irányításával készülnek, aki 2013 óta a társaság főborásza.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Forgalmazó

Grand Tokaj Zrt.
3934 Tolcsva
Petőfi S. u. 36-40


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Tápérték: 100 g

Energia kJ/ kCal
Zsír g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát g
amelyből cukor g
Fehérje g
g
Élelmi rost g