Magyar étkezési paprika, lédig

kb. 70 g

kb

 162 Ft 2 199 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

5000+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A TV paprika megnevezés többféle paprikafajtát takar, a rövidítés feloldása: tölteni való. Héja sárgásfehér vagy pirosas, húsa vékony, íze édeskés, jellegzetes. Magas a C-vitamintartalma, ezen kívül A- és B-vitaminokat is tartalmaz.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

Dél-és Közép-Amerikában őshonos zöldség, rengeteg fajtája létezik. A paprika, latin nevén Capsicum annuum a burgonyafélék családjába tartozik, távoli rokona a paradicsomnak, burgonyának is. Magyarországon a XVI. századtól ismerik, a hazai termesztők fűszernövényként a hosszú, hegyes típust tették világszerte ismertté.

Termelői információ

Mondhatnák, hogy paprikát termelni bárki tud, de egészséges és szép paprikát termelni úgy, hogy környezetkímélő módon fogyasztóbarát terméket állítsanak elő, nem mindenki. Az 1970-es évektől kezdték a paprikatermesztést Szentesen, melyet folyamatos technológiai fejlesztéssel ma már egy korszerű gazdaság keretei között működtetnek. Hisznek abban, hogy környezettudatos gondolkodással, a rendelkezésre álló erőforrások megfelelő használatával egy szépen fejlődő gazdaságot tudnak működtetni, ahol szakmai alapokon nyugvó termelést és kereskedelmet lehet folytatni.

Kertészetükben izolált talajnélküli termesztéssel egy tisztább, könnyebben kezelhető környezetben folyik a paprika hajtatása, ezzel egészségtől kicsattanó, kiváló minőségű árut állítanak elő.

Felhasználás

A magyar gasztronómia egyik kedvenc zöldség­e. Fogyaszd nyersen vagy főzve és olyan spe­ciális ételekbe mint a lecsó vagy a töltött paprika.

Lecsó

Hozzávalók / 6 adaghoz

  • 1 dl napraforgó olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna (húsos)
  • 5 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kg tv paprika
  • 1 kg paradicsom
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és karikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
  2. Az olajon kiolvasztjuk a szalonnát.
  3. Megpirítjuk a hagymát. Kicsit kapjon le!
  4. Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk, kicsit kapjon ez is le! Amikor levet kezd ereszteni lefedjük, takarékra vesszük a lángot.
  5. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, újra lefedjük és megvárjuk, míg a paradicsom szétfő, és ettől természetesen levet ereszt.

Tárolás

8-12°C között tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.