Alnatura

Alnatura BIO Meggy üvegedényben

195 g
BIO
1 349 Ft 6 918 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

80+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: EU-n kívül,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Alnatura meggy kompót

Ínycsiklandó meggy kompót - 100 százalékban természetes eredetű gyümölcsökből, hozzáadott cukrok nélkül (a gyümölcs természetes eredetű cukrokat tartalmaz). Kiváló köretként különböző ételekhez, de akár pitékbe, rétesekbe, illetve tortákba is remekül passzol. Az Alnatura meggy kompót gyümölcsei organikus minősítésűek és vegánok.

Felhasználás - Édes rakott tészta mogyoróval és meggyel

Elkészítési idő
10 perc + 35 perc sütési idő.

Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez:

  • 195 g Alnatura meggy
  • 250 g Alnatura teljes kiőrlésű masni tészta
  • 1 evőkanál Alnatura nyers nádcukor
  • 3 tojás
  • 200 g Alnatura tejföl
  • 250 g Alnatura túró - 20% zsírtartalommmal
  • 1 csomag Alnatura pudingpor (Bourbon vanília)
  • 75 g őrölt Alnatura mogyoró
  • 100 g Alnatura porcukor
  • 1 teáskanál Alnatura édes tejszín

Elkészítés

  1. A cseresznyét öntsd egy szitára, gyűjtsd össze a levét. 10 percig főzd a masni tésztát sok cukros vízben, amíg al dente nem lesz, majd szűrd le. Melegítsd fel a sütőt 160°C-ra,  felső/alsó sütés programon.

  2. Ezalatt válaszd szét a tojásokat: a tojásfehérjét tedd egy magas keverőtálba és verd kemény habbá. Tegyél egy tojássárgáját, tejfölt, túrót, pudingport, mogyorót és porcukrot egy tálba, és keverd simára a kézi habverő segítségével. Gondosan keverd bele a tojásfehérjét egy spatulával.

  3. Kend meg a sütőedényt vajjal. Egyenletesen oszlasd el a masni tésztát és a lecsepegtetett meggyet. Öntsd rá a tojásos-túrós keveréket, kissé rázd meg a formát, hogy a hézagok megteljenek a keverékkel.

  4. Süsd a sütőben 35 percig, amíg a keverék enyhén barnulni kezd és teljesen sűrű lesz. Helyezz bele egy fogvájót vagy villát az ellenőrzéshez. Ha a tészta hozzátapad, amikor kihúzod, akkor a tésztát tovább kell sütni. Porcukorral megszórva, melegen tálalható.

Termelői információ

Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig - az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.

Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.

Tárolás

Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Meggy
Ivóvíz
meggylé

Tápérték: 100 g

Energia266 kJ/63 kCal
Zsír0.5 g
amelyből telített zsírsavak0.1 g
Szénhidrát13 g
amelyből cukor9 g
Fehérje0.9 g
0.01 g
Élelmi rost0.5 g