Alnatura
Alnatura BIO Borsó és sárgarépa (340g)
220 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Alnatura borső és sárgarépa
Borsóból és sárgarépából készített finom organikus zöldségkeverék, amely köretként ízletes, és aromás összetevő lehet a rakott ételekben, levesekben vagy salátákban. Az Alnatura borsó és a sárgarépa vegán és előre főtt - csak röviden melegítsd fel őket és élvezd.
Felhasználás -Vegán sárgarépa tortilla
Elkészítési idő
- Elkészítés: 10 perc
- Sütés: 25 perc
- Hűtés: 15 perc
- Összesen: 50 perc
Hozzávalók
24 centiméteres átmérőjű kerek tepsibe (4 adag):
- 125 g Alnatura csicseriborsóliszt
- 230 ml víz
- 1 teáskanál Alnatura tengeri só
- ½ teáskanál Alnatura reszelt citromhéj
- ½ teáskanál Alnatura őrölt kurkuma
- 500 g sárgarépa - akár az előre eltett befőttből
- 1 sárga hagyma
- 75 ml Alnatura olívaolaj
Elkészítés
- Keverd a csicseriborsólisztet a vízzel, sóval, citromhéjjal és kurkumával simára, és hagyd legalább 10 percig ázni. Közben hámozd meg a sárgarépát, vágd le a végét és a sárgarépát átlósan vágd 3 mm vastag szeletekre. Használhatod az előre elkészített befőtt sárgarépát is. A hagymát pucold meg és felezd el, majd vágd finom szeletekre.
- Egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat, add hozzá a sárgarépát, és időnként megfordítva főzd, de ne pirítsd meg. (Ha az előre főzött befőttet használod, a hagymával együtt helyezd a serpenyőbe.) Add hozzá a hagymát és pirítsd 2 percig - áttetszővé. Az egészet finom szitán csepegtesd le, és az olajat összegyűjtve hagyd kihűlni.
- Keverd össze a sárgarépa és a hagymaszeleteket a csicseriborsó tésztával. Tegyél 2 evőkanál összegyűjtött sütőolajat a serpenyőbe, és közepes lángon melegítsd. Tedd a tortilla tésztát a serpenyőbe, és süsd 8 percig.
- Helyezz egy tányért a serpenyőre, fordítsd meg az edényt, és hagyd, hogy a tortilla előbb a tányérra csússzon, majd csúsztasd vissza a sületlen oldalt a serpenyőbe. Süsd még 6 percig.
Tippek
- A sárgarépa helyett a burgonya használható a klasszikus tortilla változathoz.
- Ha a tortillát klasszikus módon tojással szeretnéd elkészíteni, csicseriborsóliszt, víz, citromhéj és kurkuma helyett egyszerűen felverhetsz 5 tojást, habosra keverheted kevés sóval, majd a kihűlt sárgarépaszeletekhez keverve megsütheted.
Termelői információ
Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig - az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.
Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.
Tárolás
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
borsó |
Sárgarépa |
víz |
Tengeri só |
Tápérték: 100 g
Energia | 210 kJ/50 kCal |
Zsír | 0.5 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.1 g |
Szénhidrát | 7.2 g |
amelyből cukor | 4.5 g |
Fehérje | 3.3 g |
Só | 0.35 g |
Élelmi rost | 3.9 g |