Jókenyér

JÓkenyér Kovászos Búzakenyér

1 kg
999 Ft 999 Ft/kg
Elkelt. Ismét szállítható: szo 4:30

50+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

A nevéből is eredendően 100 %-ban búzalisztből készül ez a világos aranybarna színű, fényes héjú kenyér. Hogy igazi JÓkenyér szülessen belőle, két féle búzalisztet használnak: finomlisztet és félfehér kenyérlisztet. Az első apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú liszt (BL-55), ami szinte teljesen csak a magbelsőből áll. Az utóbbi, félfehér liszt (BL-112) – mint a nevében is benne van – arányaiban több héjrészt tartalmazó, sötétebb színű őrlemény. Ez a legideálisabb lisztfajta kenyerek és kelt tészták sütéséhez. Mint minden kenyerüket, a JÓkenyér búzakenyeret is saját kovásszal, adalék- és színezőanyag mentesen készíti. 

Termelői információ

A JÓkenyér családi vállalkozásként indult és 27 éve azon dolgozik, hogy minél több ember asztalán ott legyen a friss, kovászos, adalékmentes pékáru. Kiemelten figyelnek arra, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból készítsék a kenyereiket és pékáruikat. Vallják, hogy ami a jó kenyérhez kell, az a természet ajándéka és a pék szíve-lelke. Ezért kerülik az ízfokozókat, adalék- illetve színezőanyagokat.  A mai napig azzal a kovásszal dolgoznak, amit közel 30 éve Baden-Badenből hoztak haza azzal a céllal, hogy megteremtik Magyarországon a világörökség részét képző német „Brotkultur” alapjait.  A JÓkenyérnél a hagyományos búzakovász mellett rozskovászt és teljes kiőrlésű búzából és rozsből készült kovászt is használnak, amihez a gabonát saját malmukban, frissen őrlik. Ez biztosítja kenyereik frissességét és ízét.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazó

Ludwig & Mentesi Kft.
2084 Pilisszentiván, Erzsébet Ipari park 4.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Ivóvíz
Búzaliszt
búzakovász
Tengeri só
Élesztő

Tápérték: 100 g

Energia1020 kJ/241 kCal
Zsír1.4 g
amelyből telített zsírsavak0.36 g
Szénhidrát44.8 g
amelyből cukor4.6 g
Fehérje2.9 g
10.8 g
Élelmi rost1.55 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Nyomokban tartalmazhat:
Tojás
Földimogyoró
Szójabab
Tej
Diófélék
Zeller
Szezámmag
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.