Panarini
PANARINI Pontyfilé irdalt, hasszél nélkül
kb. 0,68 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 5 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
PANARINI Pontyfilé irdalt, hasszél nélkül
A ponty nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb hazai halfajok közé, hiszen a halászlé fő hozzávalója, mely nélkül sok családnál elképzelhetetlen lenne a karácsonyi menü. Nem mellesleg vasban, cinkben, szelénben és B12-viaminban gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyeket szervezetünk képtelen előállítani, ezért kell megfelelő mennyiséget elfogyasztanunk belőlük. Az irdalt filé nagy előnye, hogy mivel a szálkák az előkészítés során átvágásra kerülnek nem- vagy csak nagyon ritka esetben zavarhatják az étkezést. Az irdalt filét halászlébe főzve, sütve, párolva, rántva ajánlott fogyasztani.
Termékinformáció
A termékfotó csak illusztráció, nem tudunk pontos információval szolgálni a csomagban található darabszámról.
Irdalt ponty filé recept:
-
A sűrűn, bőrig beirdalt filéket sózzuk, 10-15 percre hűtőben pihentetjük, majd kukoricalisztbe forgatva roston, bőrén kezdve elősütjük úgy, hogy a kukoricaliszt roppanós legyen, de a hal belseje ne süljön át.
-
A burgonyát héjában félpuhára főzzük, meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A kicsumázott zöldpaprikát, a meghámozott paradicsomot és a vöröshagymát szintén karikázzuk.
-
Egy mélyebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük a burgonyakarikákkal, ráhelyezzük a halakat és meghintjük a vékony szeletekre vágott hagymával. Erre helyezzük a zöldpaprika és a paradicsomkarikákat, majd olvasztott vajjal meglocsoljuk és (hal)alapléből kb. 1dl/fő mennyiséget öntünk alá.
-
Középmeleg sütőben összesütjük. Ha a hal közepe átsült és a burgonya megpuhult, megöntözzük kevés fűszerpaprikával elkevert tejföllel, majd magas hőfokon pirosra sütjük. Tálaláskor még kevés tejföllel díszíthetjük, bőréig bevagdosott, kakastaréj alakúra sütött szalonnaszeleteket teszünk rá, és frissen vágott petrezselyemmel meghintjük
Jó étvágyat!
Termelői információ
A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék.
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Tárolás
Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.
Forgalmazó
Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
ponty filé |
Tápérték: 100 g
Energia | 762 kJ/183 kCal |
Zsír | 13.2 g |
amelyből telített zsírsavak | 3.4 g |
Szénhidrát | 0.2 g |
amelyből cukor | 0.1 g |
Fehérje | 16 g |
Só | 0.13 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Hal |