-21 %

Opera körte

OPERA Abate körte, Fetel fajta (70-75 mm-es átmérő) Észak-Tirolból, lédig

kb. 250 g
Kedvezmény vége: 10. 20.

kb

 445 Ft kb 568 Ft
1 799 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Az abate körte hosszúkás alakú és a leggyakrabban zöld, sárgás színű. Káliumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. Íze édeskes és frisstő, fehér húsú.

Tudtad-e?

Az Abate Fetelt az 1800-as évek közepén fedezték fel Franciaországban a névtelen Abate Fetel, azok a szerzetesek, akik az 1400-as évek közepén véletlenül először tenyésztették ki őket, és „olasz gyümölcsnek” nevezték. A második világháború végére ezek a körték elterjedtek Olaszországban, különösen az Emilia Romagna régióban, ahol a Pó folyó körül évezredek során kialakult termékeny síkságok ideális élőhelynek bizonyultak e fajta termesztésére. körte, és amelynek termesztése az évtizedek során fokozatosan fejlődött, így Olaszország a világ vezető Abate Fetel körtetermelőjévé vált. Az Abate Fetel Olaszország kedvenc körtefajtája lett!

A GYÜMÖLCS FORMÁJA ÉS MÉRETE
Ez a körtefajta összetéveszthetetlenül hosszú és vékony formájú nyakkal rendelkezik, és botanikai szempontból az Abate Fetel már-már „hattyúszerűnek” tekinthető, ami a két főtengely közötti hossz sajátosságára utal, jellegzetes és egyedi. ezekben a különleges gyümölcsfajtákban. A gyümölcsök mérete változhat (55-től 85 mm-ig terjedő maximális átmérő) és tömege (általában 150-300 g/gyümölcs az átmérőre vonatkoztatva), ami alacsony kalóriabevitelt és kiváló táplálkozást tesz lehetővé, így mindenki egészséges táplálkozására alkalmas.

A BŐR ÉRETISÉGÉNEK, AZ ÍZÉNEK ÉS SZERVEZETÉNEK JELLEMZŐI
A héj színe a zöldestől a sárgás árnyalatig változik az érettség előrehaladott állapotától függően – a héj egyes részeit borító rozsdás árnyalatokkal. Időnként a gyümölcsök vöröses-rózsaszín héjúak lehetnek, ha közvetlen napfénynek voltak kitéve. A legzöldebb gyümölcsök ropogósak és nagyon lédúsak, de ahogy a gyümölcs érik és a héja fokozatosan sárgul, a finom fehér pép lédúsabbá, édesebbé, aromásabbá és zamatosabbá válik – egyre lágyabbá válik, és hajlamos megolvadni a szájban.

Érdekessége
A körte mérsékelt égövi gyümölcs, az almához hasonlóan rengeteg fajtája ismeretes. Régóta jelen van az emberiség történetében. Utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy a legtöbb gyümölccsel ellentétben, szedés után tovább érnek, ízesednek.

*A kép illusztráció.

Felhasználása
A körte remek választás:

  • tízóraira magában
  • gyümölcssalátákba
  • kompótként/befőttként
  • gyümölcsös mártásként húsok mellé
  • dzsemként

Termelői információ

Az Opera több mint 1000 szakértő és szenvedélyes gyümölcstermesztő szakszervezete, akik nap mint nap hozzáértéssel, elkötelezettséggel és szakértelemmel művelik a több mint 5000 hektár körteültetvényt. A cél abból az elképzelésből indul ki, hogy a mezőgazdasági szövetkezetek növekedjenek, alkalmazkodjanak és integrálódjanak azon területek szükségleteihez, ahol találhatók, beleértve a helyi közösséget, amelynek részei, valamint a gazdaságot, amelyben fejlődnek, növekvő. Hogyan lehet elérni ezt a célt? A mezőgazdasági termelők közötti együttműködés részét képező, a mezőgazdasági termelők közötti együttműködés részét képező, nagyvonalú és befogadó, nyitott szemlélet révén, amely a mezőgazdasági termelők közötti együttműködés részét képezi, és amely alapvető és alapvető feltétele a mezőgazdaság általános fejlődésének, különösen a körtetermesztésben.

Tárolás
Hűvös, sötét helyen érdemes tárolnod.

Forgalmazó
Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.