Vöröshagyma, lédig II.osztály

kb. 70 g

kb

 37 Ft 499 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

4000+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: Ausztria, Németország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A hagymafélék a hazai gasztrokultúra szerves részét képezik már évszázadok óta, és nagyon sok hagyományos magyar étel fontos alapanyagaként szolgálnak. Főtt és sült ételeink legkedveltebb ízesítője. Ráadásul nagyon egészségesek is. Egy közepes méretű hagymában 44 kalória található, és benne van a napi C-vitamin szükségletünk 20 százaléka. Emellett taláható benne B6-vitamin, folsav, kálium, és mangán is. Ezen felül nagyon sok benne az antioxidáns. Az antioxidánsok a hagyma külső rétegeiben koncentrálódnak. 

Érdekessége

Egyike a legősibb termesztett növényeinknek, szinte az egész világon termesztik és fogyasztják az Ázsiából származó fűszernövényt. Igen energiaszegény. Századok óta alkalmazzák gyógyászati célokra a vöröshagymát külsőleg és belsőleg is.

*A kép illusztráció.

Felhasználás

Elsősorban levesek, főzelékek, húsételek ízesítésére használhatjuk, de önálló ételeket is készíthetünk belőle és salátákhoz, hidegkonyhai ételekhez, savanyúságokhoz is számos módon hozzátehetjük. Franciás, pikáns étel a hagymaleves vagy a rántott hagyma - ezeknek egyáltalán nincs erős szaguk, úgyhogy bátran fogyaszthatók.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 5-10°C között tárolandó, több hónapon át megőrzi frissességét.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.