Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Rendelj havi 4x minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Bányai Csokis Kuglóf Speciality szemeskávé blend

250 g
3 590 Ft 14 360 Ft/kg
Ár Prémium tagoknak: 3 049 Ft
Származási ország: Costa Rica,

A „Csokis Kuglóf” megalkotásánál kifejezett cél volt, hogy a klasszikus kávé ízek kedvelőinek készítsünk egy olyan kávét, mely mentes a sötét pörkölésű, mondhatni klasszikus kávék kevésbé szerethető keserűségétől, de ne domináljanak benne az „újhullámos” kávékra jellemző savak.

A pörkölésnél mindent elkövettünk, hogy a bab hőmérsékletének növekedése egyenletes legyen úgy, hogy a pörkölési idő az „újhullámos” stílushoz képest meg lett nyújtva. Az eredmény egy zseniális kávé, ami ízében egy karakteres étcsokoládé alapra épül, amit leginkább az aszalt szilvára emlékeztető édes gyümölcsösség egészít ki.

Termelői információ

A Bányai László, magyar származású farmer, Costa Rica-i Lourdesben található ültetvényéről származik, ahol a termesztést és a feldolgozást a Lucky Cap tulajdonosával, Tóth Sándorral közösen végzik. Bányai László a növénytermesztésért, Tóth Sándor pedig a szüretért, a feldolgozási folyamatokért felel.

A tengerszint feletti 1.450 – 1.550 méter magasan található finca-n (a 20 hektárnál kisebb ültetvények elnevezése) 90%-ban Caturra és Catuai fajták találhatók, ez a tételünk is ebből származik.

A feldolgozás a Costa Rica-ra leginkább jellemző, úgynevezett „Honey” eljárással készült, ami annyit takar, hogy a kézzel szedett kávégyümölcsöt hántoltuk, majd a babokat körbevevő édes, mézes réteggel együtt szárítottuk meg.

Tárolás

Legjobb tárolási hőmérséklet: 10-25 fok között.

Forgalmazó

Caffé dal' 1927 Kft.
7100 Szekszárd, Bátaszéki út 25.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

kávé