Első Pesti Malom

Első Pesti Malom - Tönkölybúza teljes kiőrlésű liszt

1 kg
1 099 Ft 1 099 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

800+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A tönkölybúza  a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetõen.

Fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Vitamin- és ásványi-anyag-tartalmára jellemzõ, hogy megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport (a B12-vitamin kivételével), de niacin- és E-vitamin tartalma sem csekély. Számos fontos ásványi anyagból is többet tartalmaz, mint a közönséges búza. Felhasználása nem különbözik a közönséges búzából készült lisztétől.

A gyártóról

Az 1839-ben Széchenyi által alapított Első Pesti Hengermalom Társasággal kezdődött a korszerű magyar malomipar megteremtése. Cégünk a nagy elődök nyomdokain haladva igyekszik megőrizni a múlt örökségét, és alkalmazkodni a XXI. századi igényekhez és kihívásokhoz. 1993-ban a volt Budapesti és Pest-megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat jogutódjaként alakult az Első Pesti Hengermalom Rt. Tulajdonosi köre összetett, a részvények a korábbi és jelenlegi dolgozók, illetve mezőgazdasági vállalkozások tulajdonában vannak.

Az 50 000 tonna éves őrlőkapacitással bíró Rt. hazánk 10 legnagyobb malomipari vállalata közé tartozik. Tevékenységi köre a gabonakereskedelem, a malomipar és a takarmánygyártás mellett, külső cégekben szerzett tulajdon-jogán keresztül az ingatlanhasznosítással bővült.

A cég jelenlegi formájában 2000-ben jött létre, és 4 malomüzemet, egy gabonatárházat üzemeltet, valamint érdekeltséggel rendelkezik egy takarmánykeverő és agripelletet előállító üzemben is. Jelenleg mintegy 150 fő az állandó foglalkoztatottak létszáma. Az 1,4 milliárdos jegyzett tőkével rendelkező cég biztos vagyoni hátteret nyújt Budapest és vonzáskörzetének lisztellátásában vállalt szerep betöltéséhez. Adottságainkból és a kor igényeiből adódóan különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a különleges őrlemények piacán vezető szerepet töltsünk be.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forgalmazó

Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt.
2330 Dunaharaszti, Jendrassik György utca 10.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

tönkölybúzaliszt

Tápérték: 100 g

Energia1468 kJ/351 kCal
Zsír1.4 g
amelyből telített zsírsavak0.8 g
Szénhidrát68.3 g
amelyből cukor0.3 g
Fehérje13.3 g
0 g
Élelmi rost13 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.