

Excelban
Excelban banán, 1 fürt változó érettségű
kb. 0,89 kgMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A banán a legnépszerűbb gyümölcs a világon, amelyet emberek milliói kedvelnek, mivel egészséges és természetes élelmiszer, nem tartalmaz zsírt, nátriumot és koleszterint, valamint magas a B6- és C-vitamin tartalma.
Ezért tökéletesek főételnek, vagy tökéletes nassolnivalónak vagy energiaforrásnak intenzív fizikai tevékenység után.
A Cavendish fajtához tartozó Excelban banánok a legjobb ecuadori ültetvényeken készülnek új gazdálkodási rendszerekkel, és ennek a figyelemnek köszönhetően a mi banánunknak megvan az a különleges íze és a krémessége, ami egyedivé teszi, és ma már a leghíresebb és legkeresettebb az egész líbiai országban.
Érdekessége
A legnagyobb banánültetvények Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában találhatók. Vásárláskor kemény, enyhén zöld példányokat válasszunk, a banán ugyanis szobahőmérsékleten utóérik!
*A kép illusztráció.
Felhasználás
Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de lisztet, pelyhet, chipset is készítenek belőle. Amennyiben nem nyersen szeretnéd fogyasztani, olyan izgalmas édességet is készíthetsz mint a banánkenyér.
Banánkenyér / 4 adag
Hozzávalók:
- 22 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 10 dkg vaj (olvasztott)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet só
- 3 közepes db banán
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A csokoládét kivéve mindent egy nagy keverőtálba dobunk, és robotgép segítségével simára keverünk, míg egy folyósabb tésztát nem kapunk. Ha túl lédús a banán, pici lisztet még adhatunk hozzá. (Fognak maradni banándarabkák, ezek a sütés alatt szépen egységesednek majd.)
- A csokoládét kis darabokra törjük, és hozzákeverjük a tésztához.
- Kivajazzuk, kilisztezzük az őzgerincet, majd beleöntjük a tésztát.
- 180 C-on, kb. 45 perc alatt készre sütjük a banánkenyeret. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.
Tárolás
14-16 C° között tárolandó.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.