-11 %

Darnyik savanyúság

Darnyik ecetes cékla, kisvödrös

0,8 kg
Kedvezmény vége: 4. 1.
749 Ft  849 Ft
936 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Nem is gondolnánk, de a cékla egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk, így különösen fontos a téli és a kora tavaszi időszakban. A cékla szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönheti. Mindenekelőtt sok káliumot tartalmaz, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, de ezenkívül gazdag még kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, valamint az antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminokban.

*A kép illusztráció.

Kiszerelés

Nettó tömeg: 800g
Töltő tömeg: 500g

Termelői információ

A vállalkozás Kft. formájában 1996 óta végzi a savanyúság előállítási tevékenységet, azonban a tulajdonosok ebben az iparágban több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkeznek. Kezdetben a cég főprofilja a káposztasavanyítás volt, azonban csak ezzel a termékkel nem maradhattak volna tartósan versenyben, ezért a vállalkozás termékkörének szélesítése kulcskérdéssé vált a fennmaradás szempontjából. 1984-ben a Csemege Kereskedelmi Hálózat megnyitotta első élelmiszer üzletét Budapesten a Sugár bevásárlóközpontban. Magyarországon először savanyúságot polietilén tasakban itt lehetett vásárolni. Pár éven belül a csemege hálózat tizennyolc üzletében volt kapható a csomagolt savanyított káposzta. 1998-ig a tulajdonosok termelői tevékenységet is folytattak előállítva az alapanyagot a feldolgozáshoz. A savanyúság szezonális jellegéből adódóan nyáron alapanyag termelés folyt, télen pedig feldolgozás. A savanyító üzem alapvetően kétféle terméket állít elő: elsősorban savanyított káposztát, másodsorban pedig különböző zöldségekből készülő savanyúságokat. A klasszikus savanyúságok mellé a cég folyamatosan fejleszt és ötletel más különleges termékek előállítása érdekében. 

Tárolás

Tárolási hőmérséklet: 0-20 °C. Felbontás után lefedve, hűtőszekrényben tárold, és 7 napon belül fogyaszd el.

Forgalmazó

D&D Kft.
2193, Galgahévíz, József A. u. 13.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

szeletelt cékla
Ivóvíz
Étkezési só
E260 - Ecetsav
E211 - Nátrium-benzoát
E202 - Káliumszorbát
Nátrium-szacharinát
fűszerkömény

Tápérték: 100 g

Energia73 kJ/17 kCal
Zsír0.1 g
amelyből telített zsírsavak0.1 g
Szénhidrát2.2 g
amelyből cukor2.2 g
Fehérje0.9 g
0.95 g
Élelmi rost2 g

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.