
Budaörsi halpiac
Afrikai harcsa filé nyúzott
kb. 290 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 4 NAPIG
kb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Afrikai harcsa filé nyúzott
Az afrikai harcsa filé egy népszerű halfajta, amely hazánkban is kedvelt az ízletes és könnyen elkészíthető halfilék között. A nyúzott, tisztított filé bőr- és szálkamentes, így ideális választás mind a kezdő, mind a tapasztalt konyhatündérek számára. Az afrikai harcsa húsa szaftos, enyhén édeskés ízű, és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Magyarországi halgazdaságokban is gyakran tenyésztik, így fenntartható forrásból származik.
Ízvilága:
Az afrikai harcsa filé íze kellemesen lágy és semleges, amely tökéletes alap bármilyen fűszerezéshez vagy pácokhoz. Nem "halas" az utóíze, ezért azok számára is ideális, akik kevésbé kedvelik a hagyományos halételek intenzív ízét.
Elkészítési javaslatok:
Az afrikai harcsa filé sokféleképpen elkészíthető:
- Serpenyőben sütve: Gyorsan, néhány perc alatt ropogósra pirítható.
- Sütőben sütve: Fűszerezve vagy zöldségekkel együtt sütőpapírban.
- Rántva: Hagyományos magyar módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, forró olajban kisütve.
- Grillezve: Könnyű és egészséges nyári fogásként.
Tálalási ötletek:
- Párolt rizs, bulgur vagy kuszkusz körettel
- Sült vagy párolt zöldségekkel
- Friss citromlével meglocsolva
Tipp:
Az afrikai harcsa jól magába szívja a fűszereket és a pácokat. Próbáld ki fokhagymás-citromos pácban, vagy adj hozzá egy kevés friss kaprot és petrezselymet, hogy még frissebb ízeket kapj!
Termelői információ
A The Fishmarket Kft. 2004-ben alakult magyar vállalkozás, halászati termékek feldolgozásával és kereskedelmével foglalkozik. Jelenleg a budaörsi feldolgozó üzemből történik a kiszállítás, ami 2025 márciusában egy új beruházást követően átköltözik Törökbálintra.
Profilja a friss hal, a hét 5 napján érkeznek a világ különböző kikötőiből termékek, amiket a több évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégák dolgoznak fel.
Tárolás
Hűtve 0°C és +2°C között tárolandó, felbontás után azonnal felhasználandó.
Faj tudományos neve: Clarias gariepinus
Termelési módszer: akvakultúrában tenyésztett
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Forgalmazó
The Fishmarket Kft.2040
Budaörs,Törökbálinti utca 23
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
Akvakultúrában tenyésztett szarvasi afrikai harcsa |
clarias gariepinus |
Tápérték: 100 g
Energia | kJ/ kCal |
Zsír | g |
amelyből telített zsírsavak | g |
Szénhidrát | g |
amelyből cukor | g |
Fehérje | g |
Só | g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Hal |