Pannonhalmi
Pannonhalmi Hemina Vörös 14.5%
0,75 lMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Pannonhalmi Hemina Vörös 14.5%
A bort a Merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a Cabernet Franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a barrique-jegyek ellenében. Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas pannonhalmi bordói.
Jellemzők
- Száraz vörösbor.
- 14 %-os alkoholtartalmú.
- Pannonhalmi borvidékről.
- Ajánljuk grillételek, barnahúsok, magyaros ételek mellé.
Leírás
Védett eredetű száraz vörösbor.
Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó. 10-12°C-on fogyasszuk.
Termelői információ
A Pannonhalmi Apátsági Pincészet ültetvényeiről származó szőlő feldolgozására a közel 2000 négyzetméter alapterületű, a monostor tövében épült új pincében és borházban kerül sor, amely Szent Márton hegyének délkeleti lábánál helyezkedik el. A szőlő feldolgozásához illetve a bor érleléséhez tájba illő, a domborzati viszonyokat jól kihasználó komplexum épült, amely lehetővé teszi, hogy a Pincészetbe látogatók teljes betekintést nyerhessenek a borászati munkába és annak eredményeibe.
A fajtaszerkezetnek megfelelő pincetechnológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas. Olyan rendhagyó borászati eljárást vezettek be, amely alkalmazott szőlőfajtáik magas minőségi potenciálját a legteljesebb mértékben megőrzi. Ennek alapja a négyszintes feldolgozó-épület, ahol lehetőség nyílik a gravitációs anyagmozgatásra. A fehérszőlő mustja a temperált korrózióálló acél erjesztőtérbe kerül, a kékszőlő erjedését fakádak és szabályozható hőmérsékletű fémtartályok szolgálják, a kierjedt vörösborok érlelésére pedig a hegy belsejébe nyúló pinceágak állnak rendelkezésre, de egyes fehérborok is ott érlelődnek kisfahordóban.
Tárolás
7-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.
Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Szulfitokat tartalmaz
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |