Koriander vágott magyar termelői

20 g
729 Ft 36 450 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

700+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A koriander nagyon népszerű fűszernövény, különösen az ázsiai gasztronómiában használják előszeretettel, de nekünk is érdemes beépíteni a mindennapjainkba, mert sok pozitív hatása van az egészségünkre.  Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például A-, C- és K-vitamint, folsavat, káliumot, vasat, magnéziumot és kalciumot.

Érdekessége

A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel.

*A kép illusztráció.

Felhasználás

A koriandernövénynek minden része ehető, de a friss levelével (akárcsak a petrezselyemmel) díszíthetjük, ízesíthetjük az ételeinket. Az ázsiai, dél-amerikai, távol-keleti konyha alapvető fűszere, ott olyan, mint nálunk a zöldpetrezselyem. Levesekbe, salátákba, köretekbe, mártogatósokhoz használják. Nagyon sok olyan étel van, ami jó, de egy csipet friss koriandertől átlényegül, új életre kel.

 

 

Tárolás

Hűvös helyen 6-10 °C tartandó.

Forgalmazó

Zöldpont '98 Kft.
2730 Albertirsa, 074. hrsz.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.